dimecres, de febrer 13, 2019

stardate: causa especial 3 / 20907 / 2017Andreu Van den Eynde (advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva):

"S'han produït excepcions i de vegades aquestes excepcions han afectat el nucli dur de drets fonamentals."

"L'autodeterminació és sinònim de pau i no de guerra. Aquesta causa impedeix el desenvolupament d'aquesta ideologia."

"Per decència, l'acusació hauria d'esporgar la causa. No ens hi posin les cassolades. No ens hi posin el llançament d'avions de paper. Ni els càntics i les cançons populars. Això és un atemptat al dret a la protesta."


Jordi Pina (advocat de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull):

"Quan un magistrat fa servir la primera persona del plural, és raonable que els acusats dubtin sobre la seva imparcialitat i objectivitat."

"Facin de jutges, no facin de salvadors de la pàtria, perquè d'això no va aquest procediment."

"Jo entenc la incomoditat que pot suposar per a aquest procediment que el senyor Puigdemont aparegui en pantalla des de Brussel·les per declarar."


Benet Salellas (advocat de Jordi Cuixart):

"Manifestacions massives de ciutadans, pacífiques, algunes amb desenes de milers de persones, són considerades delictives. Ens sembla incompatible amb un Estat que es proclama com a Estat social i democràtic i dret."

"Aquest procés penal s'oposa a l'essència pròpia de l'estat democràtic de dret. Aquest judici és una derrota col·lectiva de la societat espanyola."


Olga Arderiu (advocada de Carme Forcadell):"La mesa serà jutjada a Barcelona, i la presidenta de la mesa, al Suprem, havent fet exactament la mateixa actuació que la resta de la mesa."

Mariano Bergés (advocat de Dolors Bassa):"No és rebel·lió perseguir la secessió encara que fos per vies il·legals, com va quedar clar en el debat parlamentari que va aprovar el tipus de rebel·lió avui vigent."
que la prudència no ens faci traïdors
jordi carbonell