dijous, de novembre 05, 2015

stardate: la in-consistència de la cup

hi ha molts cuperos i fans de cuperos que es fan un tip d'enorgullir-se de la seva consistència. 

últimament basen el seu argument en el fet que durant la campanya electoral van dir que no volíen el mas i ara continuen dient que no volen el mas.

abans, basaven el seu argument de consistència en el fet que no estàven disposats a cedir ni una mica en els punts dels seus programes electorals. la seva oferta política als ajuntaments era de tot o res. i que si no els acceptaven la totalitat del seu programa preferien romandre a l'oposició.

és fàcil de veure la inconsistència d'aquesta posició tan extrema: de què serveix fer i defensar un programa que saps que no podràs portar mai a la pràctica.

potser per això alguns membres de la cup han decidit negociar en alguns àmbits. així ho hem vist en alguns moments a nivell nacional, encara que això no ha arribat prou a nivell municipal.

de totes maneres, aquests intents de negociació no són prou generals i allà on es queden curts mostren la inconsistència de la cup.

1) tal com diu la cup el proces constituent és indispensable per catalunya, i per això estan diposats a donar-l'hi tot el seu suport, i per això diuen que no cal anar a les eleccions estatals, perquè tenint la independència tan a tocar ja no cal pensar en catalunya com una part d'espanya 

2) la cup també està convençuda de que ha de defensar unes línies vermelles. hi ha coses que no està disposada a cedir en la negociació sobre el procés. fins i tot punts que sap que els altres partits negociadors consideren indispensables (mas sí mas no)

jo entenc que la inconsistència està en posar obstacles a la independència al novembre i pretendre que al desembre catalunya ja estarà desconnectada i per això ja no cal presència política catalana a les corts espanyoles.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Independents al desembre no, però amb menys de any i mig si, i les legislatures duren quatre anys, què farà tan de temps un partit català a un altre país? quin sentit tindrà? es vendran els escons?