dimecres, de novembre 11, 2015

stardate: avís per navegants

doncs això. en aquest apunt em proposo fer un avís o recomanació. i ho faig perquè a mi m'hauria anat molt bé que algú m'hagués avisat.

estic preparant un viatge i ho faig amb temps, com sempre. un cop he comprat el bitllet d'avió miro de fer el check-in online, perquè ... sí, perquè m'agrada tenir-ho tot a punt el més aviat possible. la pàgina web de la companyia aèria no m'ho permet i em diu que no serà possible aconseguir les targes d'embarcament online fins a 23 hores abans del vol. 

quan s'acostava el dia del vol, vaig decidir que ja m'esperaria a arribar a l'aeroport per treure les targes d'embarcament. perquè total, el vol era curt, viatjava sola, i m'era igual seure en un lloc o en un altre. millor dir, prefereia deixar de triar el lloc a haver de sortir de casa per imprimir la tarja... em va fer mandra, vaja.

el dia del viatge vaig arribar a l'aeroport molt aviat. això tampoc em suposa cap cost perquè ja m'agrada passejar per l'aeroport. vaig al taulell de l'aerolínia i somric quan m'adono que no hi ha gens de cua. el noi tot amable em dona una tarja d'embarcament i em diu que no tinc seient assignat perquè l'avió ja està ple, hi ha overbooking. que a l'hora d'embarcar vagi al taulell de la porta de sortida i allí em diran si hi puc pujar o no.

jo faig un intent d'indignar-me. llavors ell m'explica que recentment hi ha hagut un quants dies de vaga i que estic de sort que avui precisament no hi ha vaga. i m'avisa que si hagués fet el check-in online abans de venir, tindria seient assignat i no hauria tingut cap problema.

durant una estona jo no sabia que pensar. era veritat que per culpa de la mandritis que havia patit el dia anterior avui no podria agafar el vol?

vaig anar directament a la porta de sortida del vol, i allà ja hi havia una persona fent cua, tot i que faltava més d'una hora per la sortida del vol. quan va venir la persona encarregada del vol  li vaig donar la tarja amb l'standby, que no servia per res, i va dir que ja em cridaria.

comença l'embarcament normal del vol, i la gent entra. molta gent entra. sembla ser que tothom té seients assignats menys un grapat de penjats que ens tenen expectant, aparcats en un racó. la persona encarregada ens diu que el vol va ple, però que si algú no es presenta alguns hi podrem cabre, per ordre de prioritat. avisa a les dues primeres persones de la llista d'espera. jo sóc la segona.

una de les últimes persones a pujar és un noi que porta un cub de rubik a la mà i que va amb dues noies. les noies passen sense problema però quan passen la tarja del noi pel controlador, aquesta dóna error i el noi s'ha d'esperar que comprovin quin és el problema. finalment li diuen que no pot passar perquè també ell està a la llista d'espera. mentrestant ja ha entrat tothom i sentim com la persona responsable comunica que l'avió és ple i el vol complet. i en aquell moment el noi de cub de rubik els comunica que les dues noies que anaven amb ell no poden viatjar soles, i que si ell no pot pujar a l'avió elles no poden marxar. aleshores, fan baixar a les dues noies i assignen els seus dos seients a les dues primeres persones de la llista d'espera. comq ue sóc el segón nom de la llista, em toca l'últim seient assigant del vol!

és a dir, que després d'hores de gran incertesa sobre què passaria finalment pujo a l'avió i arribo puntual a la meva destinació.

conclusió: sempre que sigui possible feu el check-in online. no us faci mandra. perquè al final és cert que és millor no deixar per demà allò que puguis fer avui!


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Hi ha companyies que si no fas el checking online et cobren més o sigui que...

Garbí24 ha dit...

cada cop em fot més mandra volar per tots aquests embolics. has de patir per l'equipatge i el seu pes, has de patir per les vagues, has de patir per els retards si tens enllaç, has de patir per overbooking, has de patir les cues dels controls i tot i així has de patir per si encara et llancen un míssil.

Joana ha dit...

A mi també m'ha passat de no poder fer el check-in abans, però no vaig tenir problemes després. El que em toca molt els nassos, és que la gent passa sovint de la mida de l'equipatge i entren amb uns malatots i jo fent jocs de malabars per poder encabir tot en una maleta que compleix les mides que diuen!!!