dimecres, de desembre 03, 2014

stardate: eleccions necessàries1. amb unes eleccions sabriem exactament quanta gent vol la independencia.
el tema de la campanya hauria de ser si o no a la indepencia. si hi ha una majoria pel si endavant. si no hi ha una majoria pel si ens haurem de quedar alla on som. en qualsevol cas, amb la convocatoria de les eleccions el dret a decidir es tornaria obsolet. i tota aquella gent i aquells partits que han fet servir el dret a decidir per no haver de decidir res mes (psc, icv, unio) finalment es veuran obligats a decidir o desapareixer. el tema de la campanya hauria de ser si o no a la independencia.

2. el resultat de les eleccions dependrà de les majories que es facin. la proposta del mas implica haver de negociar la majoria abans de les eleccions i la proposta del junqueras implica haver de negociar la majoria despres de les eleccions. el resultat de la negociacio depen del pes que te cada un dels participants. si es negocia despres de les eleccions el pes de cada partit dependra del resultats de les eleccions que es pot avaluar segons els vots o els escons obtinguts. si es negocia abans de les eleccions el pes de cada partit nomes el podem avaluar tenint en compte els resultats de les eleccions anteriors, els resultats de les enquestes, i l'avaluació de l'acció del govern.

si tenim en compte els grans canvis que s'han estat produint en les ultims anys, tant el resultat de les eleccions anteriors com els de les enquestes més recents no es poden considerar representatius del que avui pensa la societat catalana. es una societat canviant tal com es demostra amb la variabilitat de les enquestes i amb la intensitat dels moviments ciutadans. per això, sembla que la millor opcio es la de convocar primes les eleccions i despres, amb els nous resultats electorals negociar una majoria i amb aquest formar un govern que porti a terme la voluntat actual de la societat catalana.

3. l'objectiu de les dues propostes passa per arribar a un acord entre convergencia i erc. sense aquest acord sembla que no es podra fer res de res. ara be, que es el que proposa fer cada una de les opcions?

per una banda, mas proposa buscar primer un acord amb espanya i amb altres paisos i quan tingui aquests acords, alehores es declarara la independencia. i si no aconsegueix aquests acords, ens quedarem tal com estem. tenint en compte que tant espanya com qualsevol altra pais europeu estan interessats en mantenir les coses tal com estan, penso que per molt que mas tingui grans majories, quan vagi a demanar el reconeixement no li faran cap cas. tant espanya com els altres paisos saben que en aquest cas si ells no responen no passara res, i aixo es precisament el que volen.

per altra banda, junqueras proposa declarar la independencia i despres buscar un acord amb espanya i amb altres paisos. en aquest cas, si primer fem una declaracio d'independencia, tant espanya com els altres paisos s'hauran de mullar-se. hauran de decidir si reconeixen catalunya com un nou estat o l'ignoren com si no existis. pel seu propi interes, tan espanya com la resta de paisos hauran d'admetre l'existencia de catalunya i acceptar-la com un nou estat europeu.


per això la proposta del junqueras em sembla molt mes adequada, si el que volem es acabar tenint un estat propi.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

el que penso

XeXu ha dit...

Estem d'acord en això, unes eleccions són necessàries i com més aviat millor. A més, aquestes eleccions han de ser per declarar la independència, ja que les anomenen plebiscitàries, i no pas per buscar l'acord amb España amb més força. Mai, i sabem que mai, ens faran cas. En canvi, si vas amb el mandat democràtic a Europa sí que et faran cas. Alguns dels que aposten per una manera o l'altra, obliden que l'objectiu és un, i no qui governa o com ho fem. L'opció d'ERC és més assenyada per diversos motius. Un és perquè té l'objectiu en ment i no l'avandona en cap moment. Potser algun dia s'adonaran del sacrifici que fa ERC, perquè negant-se a una oferta tan temptadora com la de Mas perd votants independentistes, però ho fa per intentar aconseguir vots dels indecisos, amb un programa social i explicant com podria ser una Catalunya independent. Tot sigui per arribar a la suma que ens dóna la independència.