dimarts, de gener 29, 2013

stardate: estat civil




naixem solters, d'això no hi ha dubte. i si no fem res ens mantenim solters. quan decidim signar un contracte de casament, canviem l'estat civil. i a partir d'alehores les coses ja es compliquen.

si no decideixes res mes et consideraran casada tota la vida.

si decideixes divorciar-te alehores el consideraran divorciada.

si et tornes a casar deixes de ser divorciada, i tornes a ser considerada com casada.

si et vas casant i divorciant, vas canviant d'estat civil cada vegada. però en qualsevol cas, si un dia deixes de ser soltera, ja no ho podràs tornar a ser mai més.

així és com estan les coses. ara bé, té sentit tot això?

sembla ser que la idea de l'estat civil es reflectir de manera breu (en una paraula) quants compromisos o contractes vigents té una persona. aleshores solter vol dir que no tens cap contracte, casat que en tens un, i divorciat que n'has tingut un. però no és ben be així

una persona que s'ha casat una vegada i s'ha divorciat de manera que no queden restes del contracte (sense hipoteques ni bens en comú, sense fills, ...) es considerarà tota la vida divorciada, fins i tot quan faci segles de l'extinció del seu últim contracte. no seria millor considerar-la soltera de nou? quin sentit té que hagi de ser considera tota la vida com a divorciada?

hi ha les parelles que es divorcien però mantenen contractes que fan referència a les hipoteques, a les manutencions, als fills, als animals domèstics!, ... és a dir,  que són divorcis que es mantenen vius, perquè es basen en contractes encara vigents. ara bé, si aquestes persones ja  divorciades es casen de nou (amb altres parelles) aleshores automàticament deixen de ser divorciades i passen a ser casades. això vol dir que a partir del moment en que es tornen a casar el seu estat civil ja no reflecteix tots els contractes vigents que tenen, només l'últim.

tenint en compte la poca informació que conté l'estat civil d'una persona, no sé perquè el consideren tan relevant en qüestions oficials.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Bé, si neixes soltera i et mantens soltera, hi ha un moment que deixes de ser soltera i passes a solterona xD En canvi si es noi passes de solter a solter d'or. Discriminatori? totalment xD

MARTELL DE REUS ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
MARTELL DE REUS ha dit...

Curiositat:

L'austera walkíria Angela Merkel du el cognom del seu primer marit. Des que es va casar per primere cop s'ha divorciat i s'ha tornat a casar. Però mentrestant no s'ha canviat el cognom i segueix amb el cognom que va agafar en casar-se per primer cop.

Joana ha dit...

No només en qüestions oficials és important, però si. Prenent-me a mi per exemple, ser soltera, oficialment, surt mooolt car, o solter també, en això, els sexes són iguals.
I si em deixes, que li contesti a en Pons, ara ja no es considera solterona, sinó, algú que ha sabut fer el que calia i no emmerdar-se. Per que quedar-se amb un, podent tenir-los a tots? ara m'he passat!!!

kika ha dit...

pons007, em sembla que aquestes consideracions ja fa molt temps que han cadudat. ara lo normal és que es considerin sexistes.

Martell, això del cognoms és un tema apart que només es basa en quin cognom dona més prestigi...

Joana, surt car ser soltera? per qüestions oficials? comparteixo la teva definició de soltera, no crec que t'hagis passat. penso que avui en dia és bastant així.