dissabte, de desembre 17, 2011

stardate: amb caràcter


un restaurant estrany.

és francès. es diu au port de la lune. a prop de la boqueria. el menjar és boníssim.


P.S.: tant els rètols, com els cambrers, com la carta són en castellà. això fa ràbia. però crec que val la pena intentar explicar als cambrers i propietaris com poden millorar la imatge de l'establiment. el lloc i el menjar que fan serien fantàstics si fossin en català!

18 comentaris:

fanal blau ha dit...

A mi segur que m'agradarà! :)
Amb caràcter i sense ketchup...wow!

Ferran Porta ha dit...

Em sona moltíssim, no sé si hi havia anat (o passat per allà, com a mínim), quan treballava al CCCB...

Garbí24 ha dit...

una bona publicitat, sens dubte

miquel ha dit...

estrany, sí. I veig que escriuen molt bé en castellà :-)

kika ha dit...

fanal, ni cocacola! :-D

Ferran, ja pot ser. té tres pisos, i unes escales estretíssimes!

garbi, el lletrero crida l'atenció sense dubte. però no és publicitat: el tenen dins d'un dels menjadors.

pere, aix! això em va fer molta ràbia. no només el lletrero, sinó també la carta, i els cambrers: tot en castellà.

Miquel Saumell ha dit...

Si no fos per això que expliques del seu anticatalanisme lingüístic, un fenomen que sovinteja massa a la nostra ciutat i que jo tinc molt clar que a aquests llocs no només no hi vaig sinó que ho explico i procuro que altres tampoc no hi vagin, estic segur que hi aniria... i que m’agradaria. Ells s’ho perden... i jo també, però hi ha una cosa que es diu dignitat.

PS ha dit...

Em sembla una idea boníssima, segur que m´atrauria un rètol com aquest gastronòmicament. T´he de dir, però ,que em frenaria el castellà. I no per la llengua sinó pel gest, per la falta de delicadesa.

On visc n´està ple "d´emprenedors" francesos que s´hi instal·len passant olímpicament de la llengua del país que els acull. No hi poso un peu, per principis.

kika ha dit...

Miquel i Pais secret, aquests comentaris vostres m'han posat de molt mal humor. perquè els comparteixo. perquè jo, si no fos qui hagués fet el post diria el mateix. perquè em fa molta ràbia, com ja li he dit al pere, quan em trobo amb aquestes situacions. i ara mateix em venen ganes d'esborrar el post. però no vull ser sempre la torracollons pel mateix tema. això també em fa ràbia.
per altra banda, no vull desaprofitar bones oportunitats, com el menjar en aquest cas i també el caràcter especial dels amos. per això el deixo. i espero que qui el llegeixi també llegeixi els comentaris. i que la gent hi vagi a aprofitar el bon menjar, i també a fer saber als propietaris que viuen a catalunya i el que això significa.

PS ha dit...

Res d´esborrar i no t´enfadis, dona.
Saps perquè no hi poso un peu? Perquè ja ho he intentat més de deu vegades fer-los entendre que aquí viure en català és natural i no ho fem per tocar la pera.
Però els costa molt entendre-ho, si és que ho arriben a entendre.El que sí faig és felicitar i agrair els que el reconeixen.

Bon diumenge!

el paseante ha dit...

Si només passés això en els restaurants... Però el cartell és boníssim.

Lluís Bosch ha dit...

Les qüestions ètiques passen per davant de les qüestions lingüístiques, o almenys jo funciono així. En aquest cas, l'absència de Ketchup i coca-cola em fa oblidar l'idioma del rètol i avantposo el contingut del missatge. Em va passar igual a l'hora de decidir on poso els (pocs) quartos que tinc: els bancs i caixes que parlen en català han estat descartats i he optat per la banca ètica, sense tenir en compte l'ús (o no ús) que fa del català.

kika ha dit...

Pais secret, no l'esborro, però si que em segueix fent ràbia, perquè penso el mateix que tu... però ... serà que em contradic?

paseante, ja, i jo em contradic en restaurants i també en el que no són restaurants, i fa ràbia!

Lluís, doncs mira, sort que tens tu,i que no comparteixo, perquè de fet, aquest tema lingüístic jo el considero un tema ètic, i és precisament per això que fa tanta ràbia!

Lluís Bosch ha dit...

Kika, no crec que sigui una qüestió de sort. Cadascú es defineix unes prioritats en això de l'ètica, però no les determina l'atzar ni cap opció és més fàcil que una altra. A mi potser m'agradaria avantposar el tema lingüístico-nacional, perquè m'ajudaria a identificar-me amb el grup i orientar-me pel món, però no és així. Crec que hi ha valors que van davant d'altres i que no és senzill definir-los amb claredat. El patriotisme ofereix una mica solucions pret-a-porter, però caldria que cadascú pensi. Sabent, això sí, que és una opció complexa i personal.
En el cas dels bancs i caixes, penso que La Caixa s'expressa en català però practica una ètica social i ecològica nul·la. En aquest cas, la llengua escollida per a la seva publicitat no la tinc en compte perquè l'altre factor em sembla massa greu.

kika ha dit...

Lluís, el teu comentari (l'alterior) m'ha ajudat molt a aclarir idees... i de fet m'ha inspirat un apunt nou, que està a punt de sortir... per això ara mateix no et dic res més. amb el nou apunt podem continuar la conversa si encara et ve de gust.

Au Port de la Lune ha dit...

Hola amics! gràcies pels vostres comentaris. Lamentem el vostre disgust, realment no tenim una actitud *anti-catalanista. De fet, tenim menú en català i la nostra cuinera ho parla a la perfecció. La resta fem l'esforç. Els vostres missatges ens ajuden a millorar...els tindrem en compte! Moltes gràcies! à bientot!!

PS ha dit...

Doncs, per part meva és una alegria, Au port de la Lune.Us felicito i us ho agraeixo.

Per la propera que vingui a Barcelona hi posaré els dos peus ;-)

Salut!

El porquet ha dit...

De fet, posats a ser una mica malparits es podria denunciar al restaurant per no tenir la carta en català... que no el parlin els cambrers... bé, malauradament no és tan estrany, almenys espero que l'entenguin!

A mi aquests missatges tan contundents he de dir que em descol·loquen una mica... no sé si l'amo se les intenta donar de gran gourmet o és un atac de rabieta... en tot cas, aconsegueix que la gent s'hi fixi i en facin un post, fins i tot! ;p

kika ha dit...

Au port de la lune, gràcies per arribar fins aquí. i me n'alegro molt de saber com penseu. ara està clar que hi tornaré, i demanaré la carta en català! :-)

Pais secret, a veure si ens hi trobarem :-)

porquet, però ja has vist que han dit els mateixos del restaurant, aquí i en directe? fins i tot m'han fet passar (una mica) la ràbia :-)