dissabte, de desembre 13, 2008

stardate: el país de l’ave

l’estació de l’ave de madrid és nova i grandiosa. a tothora hi ha molta gent: que arriba, que marxa, que puja, que baixa, ... l’estació està molt decorada i molt il·luminada. sembla un jardí. els lavabos són nous, nets i grans. a les cafeteries i a les sales d’espera sempre hi ha gent, però sempre hi ha llocs lliures. als punts de seguretat i a les entrades dels trens sempre hi ha gent però mai hi ha cues. quan arriba un tren es fa una cua molt organitzada a la parada dels taxis, i un exèrcit de taxis fa net de la cua en un moment.

l’estació de l’ave de saragossa és nova i grandiosa. sempre hi ha molt poca gent: un que va a agafar el tren, un altre que arriba, un que compra un bitllet. l’estació no te gairebé gens de decoració i de dins és més aviat fosca. no hi ha quasi botigues ni cafeteries. i sobretot hi fa molt i molt fred. però hi ha una sala d’espera pels viatgers de l’ave que sembla una sala vip: calenteta i cómoda. hi ha diaris per llegir i galetes per menjar. pots prendre cafès, infusions, refrescos, cerveses, tant com vulguis... tot de franc. els lavabos són de luxe. i pels altaveus t’avisen quan el teu tren s’acosta. i com que és només per a tres o quatre persones s’hi està molt bé i tranquil.

l’estació de l’ave de barcelona és l’estació de sants de sempre. ara hi ha més gent que mai perquè hi ha més trens que abans. no té gaire decoració i és bastant fosca, com ha estat sempre. dins l’estació hi han fet una espècie de gàbia que és la zona reservada pels viatgers de l’ave. les sales d’espera de la zona de l’ave són grans i netes. els lavabos de la zona de l'ave són grans i nets. hi ha molta gent que t’indica per on has d’anar, encara que no ho demanis. però quan entres a l’altra part de l’estació et trobes que està més plena de gent que mai: a les sales d’espera la gent no hi cap, a les entrades i sortides de les andanes sempre hi ha cues, els lavabos estan tant malament com fa trenta anys, si necessites informació costa molt trobar algú que te la pugui proporcionar.

l’ave parla també en català.
la gent que hi treballa només parla en castellà.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

L´estació Camp de Tarragona és nova, gran, neta, lluminosa, bonica pel meu gust... llàstima que estigui a la quinta forca i a més sense aparcament gratuït!

Jesús M. Tibau ha dit...

en teoria hi hauria d'haver els mateixos serveis a tot arreu. Però vivime en un país de només en teoria

Anònim ha dit...

Tinc un sentiment de tristor envers l'AVE . Vaig participar en la campanya del No al TAV, avans que comencés tot., Sabiem que era més urgent arreglar tota la xarxa de trens que ja hi havia. Millorar la xarxa viaria ja existent, Intentar que els trens de mercaderies traguessin de circulació tants i tants camions que omplen les autopistes i carreteres a diari.,animar així la utilització del transport públic a més distancia,per l´ús undividual,traient cotxes, tb de les carreteres,etc,etc. Encara hi ha gent que pensa que anar encontre l'AVE, era de "torrecollons" Era més important la imatge davant Europa, (i no dic res més,perquè ja posaria noms...)

Els que vam, perdre, els que estem tristos perquè res ens ha fet veure que anavem errats,encara hem de sentir com ens donen pel cul, en referencia al que esmentes en aquest post.
Amb això som més a raviar.,...!!! Au!

MARTELL DE REUS ha dit...

L'any 1929 va inaugurar-se a Barcelona l'Estació de França. Aquesta estació ha estat un referent en l'arquitectura industrial amb la seva coberta metalica en corba, no hi ha cap altre estació igual. L'Adif en lloc d'aprofitar-la com una terminal a nivell europeu pels TGV i els trens de gran recorregut que venen de l'europa civilitzada ha donat un ús subsidiari a aquesta imponent estació, fins i tot tenen la intenció de tancar-la. Suposo que els espanyols no poden admetre que una ciutat de les seves colònies tingui una estació a l'alçada de la Gare de Lyon o London St. Pancras Station.