dimarts, d’octubre 17, 2017

stardate: no ha passat res ... encara


vaig ser a l'arc de triomf, i la primera reacció va ser: no ha passat el que esperàvem. però a ningú quedava clar què havia passat exactament.

vaig llegir el discurs unes quantes vegades. i no veia cap declaració per enlloc. sí que hi veia una suspensió. no podia creure que puigdemont, després d'haver-s'ho pensat tant hagués fet un error lògic garrafal.

ara ho veig clar. en un moment del discurs va dir que segons la llei del referèndum el parlament havia de declarar la indepèndencia:

Com és sabut, la llei del referèndum estableix que, dos dies després de la proclamació oficial dels resultats, i en cas que el nombre de vots del sí hagi estat superior al nombre de vots del no, el parlament (i cito textualment de la llei) ‘celebrarà una sessió ordinària per a efectuar una declaració formal de la independència de Catalunya, els seus efectes i acordar l’inici del procés constituent’.

això està claríssim que no va passar. tot seguit va dir que ell i el govern assumien els resultats del referèndum i es comprometien a posar-los en pràctica:

Hi ha un abans i un després del 1 d’octubre, i hem aconseguit el que ens vam comprometre a fer a l’inici de la legislatura.
Arribats en aquest moment històric, i com a president de la Generalitat, assumeixo –en presentar-los els resultats del referèndum davant del parlament i dels nostres conciutadans– el mandat que Catalunya esdevingui un estat independent en forma de república.
Això és el que avui pertoca fer. Per responsabilitat i per respecte.


això és un anunci que el govern fa al parlament però no es croncreta en res... de moment. després d'uns segons va dir que demanava al parlament que suspengués els efectes del referèndum:

I amb la mateixa solemnitat, el govern i jo mateix proposem que el parlament suspengui els efectes de la declaració d’independència per tal que en les properes setmanes emprenguem un diàleg sense el qual no és possible arribar a una solució acordada. 

amb això demana al parlament que no faci allò que està previst a la llei del referèndum, i que ell mateix havia enunciat abans. que no declari la independència, encara. i això és el que el parlament ha fet fins ara: res, esperar.

o sigui que tot el que tenim és un compromís d'independència del pdecat, és a dir, res!

m'esborro del club de fans del puigdemont.