dimarts, de febrer 23, 2016

stardate: més electoralisme


durant la campanya del 20d un col·lega em deia que segons ell, tots els indepes haurien de votar podem, o en comú podem, perquè era l’únic partit que demanava explícitament un referèndum.

em va semblar una opinió super-naif. de fet, podem segueix tenint un punt que fins ara ha estat inamovible en les seves negociacions sobre un possible referèndum. però en cap moment han aclarit com seria aquest referèndum, què preguntaria, qui votaria, si seria o no vinculant, ... tot continua molt confús.


imagino que poc es podia pensar podem que aquesta història del referèndum li vindria tan bé.  segons la meva opinió el millor dels possibles escenaris per podem en aquestes negociacions és aquell en el que podem apareix com fent tot el que pot per formar govern, però les  forces establertes no volen formar govern amb el suport de podem. i així tant si s’han de repetir les eleccions com si es forma un govern clàssic, en les properes contestes electorals podem pujarà més del que mai s’hauria imaginat. precisament la seva proposta ambigua de referèndum, que no convenç a ningú, ara li està proporcionant la possibilitat de que aquest escenari favorable acabi sent el real.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Acabaran formant govern sense Podem, ja ho veuràs. I llavors ves a saber què passarà d'aquí a 4 anys més.

rits ha dit...

Completament d'acord.

L'únic que pot passar és que es comenci a desemmascarar Podem i el seu pànic polític, i és el fet que no tenen una política clara i concisa. I això ja està passant a BCN. Ja hi ha molta gent que se n'adona que no tenen fons.