dimarts, de juny 03, 2014

stardate: no passa res, de moment

  
no es parla de res més. però no n’hi ha per tant.

avui el rei ha dit que abdicarà. demà pot dir qualsevol altra cosa. les paraules són paraules. podia no haver-ho dit, tal com havia fet sempre. però el fet que ho hagi dit no canvia res. avui de fet no ha passat res. el que pot passar a partir de demà és exactament el mateix que podria passar si el rei avui no hagués dit res.

perquè:

1) pot ser que el rei abdiqui. llavors el felipe serà rei.
2) pot ser que el rei no abdiqui. llavors algun dia es morirà, això és segur. en aquest moment el felipe, si encara és viu, serà rei. si no, ho seria la nena.

i ja està. aquestes són les dues possibilitats. i no hi ha gaire diferència entre elles. i cap d’elles suposa cap garantia de cap canvi substancial.

no hi ha cap indici que faci pensar que canviar el rei porti a un canvi de règim, a una abolició de la monarquia, a una manera diferent de fer política. tot està encara massa ben lligat.

alguns diuen que el nou rei desactivarà el procès català. bé, si a la casa reial saben com fer-ho, aleshores ho pot fer qualsevol rei. no en cal cap de nou. i si no saben com fer-ho, per molt que canviin el rei no l’aturaran.

per això, aquestes ànsies de república que avui han sortit al carrer no m’han semblat raonables. avui hi ha tantes possibilitats de que espanya es converteixi en un república com ahir. i de fet el tema no m’interessa gens. m’agradaria pensar que ja no hi serem quan tot això passi, si arriba a passar mai.

ara bé, alguna raó hi deu haver que els ha fet decidir a fer aquest anunci. no vull dir que hagi de ser una raó intel·ligent. però alguna cosa deuen portar de cap. de fet aquests últims dies estan passant masses coses. potser és que finalment s’han començat a posar nerviosos?


estarem alerta!

6 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Ho veig exactament igual que tu, estarem alerta!!

Daniel ha dit...

No oblidis que bona part del país són iaies que el que pensaran és "que guapo és el nou rei". Molta gent fa les seves tries (i vots) en funció de coses com aquestes. de manera que sí; al tanto!

Anònim ha dit...


Lo único que viaja más rápidamente que la luz ordinaria es la monarquía, según el filósofo Ly Tin Weedle. El razonamiento es el siguiente: no se puede tener más de un rey, y la tradición exige que no haya huecos entre reyes, por tanto cuando un rey muere la sucesión debe pasar a su heredero instantáneamente. Es de suponer, decía, que existan unas partículas elementales (reinones, o posiblemente reinonas) que se encarguen de eso, aunque en ocasiones la sucesión falla si, a mitad de vuelo, golpean una antipartícula, o republicón. Sus planes ambiciosos de usar este descubrimiento para enviar mensajes, que incluían la tortura cuidadosa de un reyezuelo para modular la señal, nunca se expandieron del todo porque, en ese punto, cerró el bar

Mort - Terry Pratchett

Olga Xirinacs ha dit...

Raonables els que surten al carrer? Raonables els que es queden a casa?
Raonables els que s'ho miren?
Sí, són massa possibilitats; massa pes per als cervells. Però sí, tens raó i cal estar sempre alerta, ja fa més de dos mil anys que ens ho adverteixen.
Salutacions.

mar ha dit...

doncs jo crec que sí que passa…
com diu en daniel, o com molt bé explica avui en Partal: http://www.vilaweb.cat/editorial/4195440/tercera-via-felipe.html
alerta, res no és gratuït i amb aquest gest hi ha intencions clares de capgirar el marcador… i si no, temps al temps…
;-)

Joana ha dit...

Penso com tu, Kika, un rei diu que abdica, ja és gran i té ganes de fer coses d'avis, anar d'excursió amb l'imserso i també aquelles que els regalen pernils i garrafetes d'oli. Això a banda, que abdiqui, com tu dius, no garanteix un canvi, té el seu hereu, que serà igual de continuista. I, si hi ha un canvi, no crec que ens pugui agradar gens ni mica.