per què el
penedès és una tan gran productora de vins i caves?
des dels
anys d’egb que sé que el raim es un dels productes mediterrans per
excel·lència: trigo, vid i olivo. i
això s’explica pel clima meditarràni,i pel sòl mediterrani, que són precisament
els que poden afectar el creixement i desenvolupament de les plantes.
el penedès
té sòl calcari i argilós, com gran part de catalunya i probablement molta part
de la ribera mediterrània en general. té le clima mediterràni com és normal, i
per això li arriba aquesta brisa marinera a primera hora de la tarda que
refresca les vinyes. està una mica protegida per muntanyestes dels vents del
nord. per la resta el penedés és pla, no té grans muntanyes ni res de gaire especial.
o al menys res que destaqui prou com que jo ho hagi notat.
aleshores em
pregunto: com és que l’àrea del penedès s’ha convertit en una gran (la més
gran) productora de vins? quina és la característica particular que té aquesta
zona comparada per exemple amb la resta de catalunya?
i em
responc: devia ser l’emprenedoria del senyor codorniu, que va ser l’introductor
de la tecnologia del cava, i potser d’alguns altres com ells, que s’ho van
creure, s’ho van currar, i no van tenir por de defensar les seves produccions
davant del món.
perquè sinó,
quina altra explicació hi pot haver?
1 comentari:
longchamp bags
air max 90
yeezy shoes
air max 2019
balenciaga shoes
goyard handbags
air jordan
hermes birkin
cheap jordans
curry 4
Publica un comentari a l'entrada