dimarts, de febrer 25, 2014

stardate: expoli fiscal, des de sempre

l'excusa que centralistes ofereixen per justificar el dèficit fiscal es que com que catalunya es una comunitat autònoma rica ha de pagar mes, per tal de contribuir a la solidaritat i al desenvolupament de les regions menys desenvolupades, bla bla bla per això ja està be que tingui un dèficit fiscal: que pagui més del que reb.

però el que no expliquen és que durant molt anys la despesa de l'estat a catalunya ha estat molt per sota de la mitja de la despesa que l'estat ha fet en totes les comunitats. aquest fet és clar fins i tot tenint en compte només les despeses que estan clarament territorialitzades com ara: educació, sanitat, etc...

els números són tals que el total de despesa que durant els últims anys l'estat s'ha estalviat a catalunya és major que el deute actual de la generalitat. és a dir, que si l'estat hagués estat just en termes de despesa amb catalunya, la generalitat no hauria hagut d'endeutar-se. això és una raó clara d'expoli fiscal. sense fer servir les famoses balances, i sense tenir en compte si catalunya ha de pagar o no de més que les altres comunitats per ser més rica.

1 comentari:

Anònim ha dit...

com era allò? espanya ens roba?