dimarts, de desembre 03, 2013

stardate: no te’n pots fiar de ningú



fa uns anys vaig anar de visita a siria. em va agradar tant que al cap d’uns anys hi vaig tornar. damasc, alep, hamas, ... però sobretot palmira i el desert.

amb el guia de la primera visita hi vaig tenir algunes converses. de fet el vaig interrogar una mica sobre el país. tenia pinta de bona persona i semblava un noi raonable. no feia massa que tenien a baixar al-àssad com a cap de l’estat i n’estaven contents.

abans hi havia hagut el seu pare, que es veu que era molt pitjor. feia de dictador i havia preparat el seu fill gran, un amb pinta de ser un militar intransigent, per ser l’hereu. per ‘sort’ el germà gran va morir en un accident abans de que l’haguessin de patir.

aleshores el pare va replanificar l’herència i va anar a buscar al seu fill petit, el baixar. fins aleshores, aquest havia estat deslliurat de responsabilitats polítiques i mai havia volgut implicar-s’hi. de fet va estudiar medicina, va anar a l’estranger a especialitzar-se. es va casar i feia d’oftalmòleg. tot això ho va deixar per anar a subsituir al seu pare com a president de siria.

llavors encara la gent estava contenta amb el canvi. tenien esperances que amb el baixar les coses canviessin. i ja veus:


L'ONU implica Al-Assad en crims de guerra a Síria

Té proves que els càrrecs més alts del règim, inclòs el president, van autoritzar "crims de guerra i crims contra la humanitat"


ARA 2-12-2013