dijous, d’abril 25, 2013

stardate: són igualets!




els coneixeu els borg?
són molt poderosos i dolents.
diuen coses com:


We are the Borg.
Lower your shields and surrender your ships.
We will add your biological and technological distinctiveness to our own.
Your culture will adapt to service us.
Negotiation is irrelevant.
You will be assimilated.
Resistance is futile.

us sonen familiars aquestes amenaces? a mi molt!!!
van estar atacant a la federació fins que el picard els atura:

They invade our space, and we fall back.
They assimilate countless worlds, and we fall back.
Not again. Not this time.
The line must be drawn here! This far, no farther!
And I will make them pay for what they have done!

aquesta rèplica no em sona gens actual. llàstima!!!

un exemple molt recent és aquí:


La festa del llibre espanyolEMPAR MOLINER 

El diari Abc publicava ahir un adoctrinador article sobre "El Día del Libro". La pirueta era boníssima i és digna de ser ressaltada. Aparentment, el que pretenia l'escrit era desmuntar un mite. "El Dia del Llibre commemora la mort de dos escriptors, Cervantes i Shakespeare, que... no van morir el 23 d'abril". A partir d'aquest, diguem-ne, error, repassava els orígens de la festa. Explicava que un llibreter valencià la va impulsar durant la dictadura de Primo de Rivera i que "a partir d'aquí es va estendre a tot el món". En tota la peça, llarga, no hi havia ni un sol cop la paraula Catalunya , la paraula drac o el nom del cavaller sant Jordi . Alguns espanyols de bona fe, ahir, devien llegir aquest article. I devien dir: "Ves per on va ser Primo de Rivera qui va instaurar la festa aquesta".

L'articulista, doncs, se saltava la veritat. La festa de Sant Jordi se celebra a Catalunya des de l'any 1400. I com que sempre ha tingut una força i una potència abassegadores, ha sigut popular i, a sobre, promou una cosa tan perniciosa com la llengua pròpia -perquè la gent té el costum de regalar-se llibres-, Espanya, sempre amatent, va provar d'assimilar-la. Va ser aleshores que es va inventar la cosa aquesta de la commemoració de la mort de Cervantes, i avall que és carril VAO. És una pràctica molt habitual dels colonitzadors. Quan els catòlics han vist que no podien lluitar contra una festa pagana i popular com, per exemple, el solstici d'estiu, han dit: "Calla, prohibir-la fa lleig. El que toca és assimilar-la". I així tenim la revetlla de Sant Joan.

Però totes aquestes accions encaminades a diluir les singularitats dels colonitzats s'han fet abans que existís Twitter i els telèfons mòbils amb càmera. Bon dia després de Sant Jordi. Espero que ja hàgiu començat el llibre.

1 comentari:

Anònim ha dit...

No considero pas que els Borg siguin dolents. Ells no entenen el concepte del bé i el mal. L'únic concepte que segueixen es absorvir-ho tot. En canvi els artículistes del ABC ja son una altra cosa...