dissabte, d’octubre 09, 2010

stardate: alice munro


vaig llegir un llibre d’aquesta autora fa molt temps. de fet quan la vaig sentir anomenar recentment vaig recordar que la coneixia, però no recordava quin llibre havia llegit. vaig buscar el llibre per casa però, com que últimament estan bastant desordenats, de moment no he estat capaç de trobar-lo. l’he de seguir buscant.

ja no recordo en quin blog va ser que vaig llegir grans lloances sobre el seu llibre ‘hateship, friendship, courtship, loveship, marriage’ que va publicar el 2001, i que ha estat traduit al castellà el 2007 per RBA com ‘odio, amistad, noviazgo, amor, matrimonio.’ crec que si aquest fos el títol del llibre que vaig llegir fa temps l’hauria recordat. en qualsevol cas, aquest llibre el deixava tan bé que em va convèncer per tornar a fer un tast d’aquesta escriptora.

com que no vaig aconseguir trobar el llibre que estic segura que existeix i que és a casa, però que encara no s’ha pogut demostrar, vaig decidir comprar-me’n un. i després de sospesar-ne uns quants em vaig decantar per ‘runaway.’

oooh! que bonic!

és una col·lecció de narracions relativament curtes. cada una és diferent, tot i que en algunes els protagonistes es repeteixen. en el començament de cada narració he tingut la sensació que em perdia. tens la impressió de que et poses de cop al mig d’una història que ja va. com que no són gaire llargues suposo que no té temps (o espai) per a fer les introduccions pertinents. en qualsevol cas, quan ja et sembla que domines la història i tens la impressió de que ja fa una mica que no passa res ... llavors: oooh! gran sorpresa! en cada una de les històries hi ha un moment relativament tranquil que és quan sense que t’ho esperis fa un gir que et deixa amb la boca oberta. totalment!

així sí que m’agraden els llibres. i ara en vull llegir més d’aquesta. remenaré tota la casa fins que trobi ‘aquell’ i sortiré a buscar-ne altres. em té encantada.

i a més, també m’agrada poder fer una recomanació en veu ben alta. aquest llibre, sí que m’ha agradat. del començament fins al final!


8 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Llegeixo tantes crítiques literàries, als blogs habituals, i tinc tan poques ganes de llegir llibres, últimament, que m'estresso només de pensar en la feinada que m'espera el dia que en recuperi les ganes!

De moment, bon cap de setmana i bons aliments ;)

Elfreelang ha dit...

gràcies no havia sentit parlar d'aquesta autora! Bon cap de setmana!

kika ha dit...

Ferran, doncs no t'estressis home! :-) de fet, algunes d'aquestes crítiques (no les meves) són tan bones que és com si haguessis llegit el llibre
:-)

Elvira, de res! :-) bon cap de setmana!

Striper ha dit...

Lo de las narracions curtes m'atrau, aixi llegeixes la historia completa en qualsevol moment.

Candela ha dit...

Jo tampoc la coneixia!!! queda apuntat! Petonets!

Rita ha dit...

Odio, amistad, noviazgo, amor, matrimonio el tinc, d'una recomanació de la Francesca, però encara no l'he començat. Ella el deixava molt bé... :-)

Lluís Bosch ha dit...

A mi em sona haver vist crítiques molt bones de "Odio, amistad...". El buscarem!

kika ha dit...

Striper, aquestes són curtes però no cutríssimes. s'hi ha d'invertir una mica de temps :-)

Candela, espero que t'agradi, encara que no s'assembla gaire al teu estil,. eh? :-)

Rita, doncs devia ser al blog de la Francesca on el vaig veure jo també ...

Lluís, jo també el buscaré aquest ara ... a veure qui el troba primer :-)