dimecres, de març 03, 2010

stardate: després de la consulta

potser sí que la meva falta d’inspiració és deguda una mica al cansament de després de la feinada feta el cap de setmana. encara que la feina no s’ha acabat del tot. ara s’ha de desempaperar el poble dels cartells informatius, també hem de passar comptes i assegurar que tot el que hem gastat es pot pagar, ... potser encara queden més coses per fer. de moment hi ha més reunions programades per anar tancant temes, i potser per preparar una celebració de l’èxit aconseguit!

bones notícies: sembla que amb les donacions rebudes durant el cap de setmana podrem cobrir totes les despeses!

jo ho entenc com una molt bona notícia, perquè més enllà de la participació a les urnes, significa que hi ha molta gent que de veritat dona suport a la consulta i a la independència. i encara té més valor que es doni en temps de crisi.

per altra banda veient que:

1) 1) la cobertura que els mitjans de comunicació han donat a les consultes, abans i després del 28f, ha estat quasi bé inexistent

2) 2) el suport explícit dels partits polítics ha estat quasi bé invisible,

la participació a les consultes només es pot explicar per l’esforç que han fet les plataformes locals. informar a la gent que hi haurà una consulta, explicar que es necessària la seva col·laboració per poder fer-la i per poder pagar-la, explicar què vol dir que la consulta no es pugi fer legalment, explicar la importància de que les consultes tinguin lloc, explicar que es pot votar que sí o que no, ... tot això succeix automàticament en un referendum institucional. aquí tot això ho ha de fer la mateixa plataforma, sense cap legitimitat institucional al darrera. per això crec que els resultats de les consultes no es poden comparar als resultats dels referendums legals, i tampoc té gaire sentit valorar els resultats dels diferents pobles amb els mateixos criteris.

em va agradar el que va dir un company de molins decideix en el seu blog:

Molins de Rei viurà un dia excepcional el proper diumenge. Encara que molts molinencs ignorin, o facin veure que ignoren la Consulta Popular, l’exercici de democràcia que Molins Decideix! proposa al conjunt de la ciutadania és un acte de valentia política, i d’afirmació democràtica com no s’ha vist des dels inicis del període democràtic a casa nostra. Consultar al poble sobre qualsevol qüestió hauria de ser un deure de les administracions vers els ciutadans. I això no és un fet habitual. Per això que la iniciativa sorgeixi de la base i es realitzi sense el suport de l’administració és encara més extraordinari”

I aquest exercici de democràcia fa por. Fa por a tots aquells que ens volen súbdits per sempre i també a molts d’aquests, presoners de la seva condició. Però el país i la consciència de la seva gent avancen de forma implacable i sense aturador.”


--------------------

fa un any parlava sobre queixar-se, amb cita del sheldon inclosa.

8 comentaris:

Elfreelang ha dit...

Enhorabona per la feina feta i la que queda!

Carquinyol ha dit...

Comparar aquests resultats amb els d'una campanya electoral o un referendum és com comparar la gent que assisteix a una carrera de F1 o a una carrera de karts convocada per una associació d'amics! Els mitjans no són comparables !

Molt bona feina la vostra, podeu restar orgullosos !

DooMMasteR ha dit...

Moltes felicitas! Molts ja estan llençant merda dient que ha estat un fracàs. Res de fracàs!, res!

Clidice ha dit...

Moltes felicitats! ens heu donat molts ànims a tots! estem demostrant que sense medis i amb tota la premsa "oficial" en contra, el poble continua volent expressar-se i és capaç d'organitzar-se sense que vingui ningú "de dalt" a guiar-los com a xais. :) Moltes gràcies per la feina feta!

J ha dit...

Ànims !!

kika ha dit...

un cop més faig una resposta general per tots els comentaris.

ja sé que últimament m'estic repetint molt. fa dies que no parlo d'altra cosa. i és que fa dies que no penso en gaires coses més. per això el tema del blog es repeteix.

us agraeixo la paciència i les felicitacions. i que duri tot això!

assumpta ha dit...

Estic amb tu, el cobriment que van fer de la notícia va ser el just, més just que un pany de cop.
Potser hi ha ordres,potser a algú li agafaria orticaria si donés la notícia amb una mica de cara i ulls.
Però l'endemà, ja va ser massa. No van ni comentar el resultat final de les consultes.
Vergonyóoooooooooooos!
De que ténen por???
De qui ténen por???

kika ha dit...

assumpta, no ho sé, però deu ser això. i potser és una bona noticia saber que n'hi ha tants i de tan poderosos que tenen por... potser és una senyal de que anem per bon camí! :-)