diumenge, de novembre 23, 2008

stardate: raons

el principi general de la federació de planetes, és la ‘prime directive’.

la ‘prime directive’ prohibeix a tot el personal de la starfleet interferir en el desenvolupament normal de les societats que es troben. la raó del principi és clarament evitar que la federació imposi les seves idees i valors sobre els altres.

el capità picard es va plantejar moltes vegades la validesa d’aquest principi, i més d’una vegada va decidir violar-lo. la raó del capità també em sembla clara: hi ha vegades que veus que la gent va tant mal encaminada que estàs segur que els faràs un favor forçant-los a canviar de direcció. això clarament és una senyal de la pretensió de tenir uns valors superiors.

aquest és un dilema dels més grans que em sembla que podem trobar: provar de convèncer que la nostra opinió pot servir o deixar completa llibertat a les decisions dels altres.

des de fa uns anys que aquest dilema l’he solucionat decantant-me cap a la ‘prime directive’. no sé si per qüestions del ‘superego’ de Freud o perquè mai m’he considerat a l’alçada del capità Picard. en qualsevol cas, fa temps que practico una espècie d’auto-censura sobre manifestar les meves opinions i valors als que m’envolten.

la raó dels logs d’aquest blog és provar d’anar més enllà de la ‘prime directive’ d’una manera indirecta. fer saber la meva opinió i la meva valoració dels comportaments i situacions que em vaig trobant, per si a algú en algun moment li pot fer servei.

4 comentaris:

Agnès Setrill. ha dit...

Ja tens una altre tripulant a l'"interprise", espero que siguem molts!!! felícitats!

Agnès Setrill. ha dit...

Ì ara, comentant el teu escrit..
Amb aquesta mesura que dius que has pres, no et cal esperar alguna cosa dels demés,ni criticar-los ni , envejar-los,per exemple, oi ? Simesnó es el que jo sento quan consegueixo posar en practica el mateix que tu. Però no et negaré que sense malícia m'encanta enfotre-me'n de moltes coses i molts personatges, criticar-los,(el que més ) i potser tb a vegades envejar-los.

Així que espero els teus posts,segur que serà interessant.

kika ha dit...

si, si pero la idea es no fer res per fer-los canviar d'idea... pots pensar el que vulguis, pero no influenciar a ningu...
continuara :-)

MARTELL DE REUS ha dit...

Resto amatent de les valoracions que facis del que et vagis trobant. Segur que conéixer el teu punt de vista sempre serà enriquidor, tot i que no necessàriament, com és lògic, podrà ser compartit i fins i tot ben segur que encetarà forces debats.