dimecres, de gener 21, 2009

stardate: decepció





fa uns dies, parlant de l’actualitat, un bon amic israelià m’explica que avui dia la situació dels palestins és molt fotuda. troba que els palestins tenen raons per odiar els israelians i reconeix que ell mai els ha culpat de que els odïin.

diu que si ell fos palestí, no seria un suïcida de hamas, i potser hauria estat un intel·lectual d’esquerres, però de totes maneres segur que odiaria els israelians.

el problema és que entendre l’origen de l’odi no fa que l’odi desaparegui.

també em diu que espera que els militars israelians no n’estiguin fent un gra massa, però pensa que, facin el que facin, la gent d’hamas no deixarà de fer servir la seva canalla com a escuts humans.

i em diu que si depengués d’ell, segur que faria alguna cosa i tiraria alguna bomba, i no té ni idea de què el faria parar.

aquest és un amic que admiro i respecto per moltes raons, i aquesta reacció última em sorprèn molt.

i em fa pensar que fins ara veia com a molt llunyana i diferent de mi la gent que dirigeix i porta terme les barbaritats de la guerra. però sembla que són més normals del que em pensava.




5 comentaris:

Dan ha dit...

Una mostra de com de fàcil es induir la gent a odiar. Fins i tot les persones més normals hi estan exposades. I quan es comença, costa molt aturar les espirals d'odi. Com un incendi que s'autoalimenta.

Agnès Setrill. ha dit...

El valor sentimental,el que sents com a teu, desperta situacions com aquesta, el més ràpid es actuar amb violència,defensar-ho.
Un instint? ...

(No se si una mica,és el cas del teu amic.)

Anònim ha dit...

Les guerres -TOTES- son sempre motivades per interessos econòmics, "la gent que dirigeix i porta terme les barbaritats de la guerra" no son els quatre matats que posen bombes o tiren misils, o els que tenen odi com el teu amic, son els que posen els diners per comprar aquests misils... i ho fan -SEMPRE- per obtenir beneficis d'alguna mena, per remot que ens sembli.

kika ha dit...

jo entenc que els uns senten que els han pres casa seva, i els altres tambe!

per tant:

dan. això crea un espiral d'odi, si.
agnès. i tant, tots troben que els prenen el que és seu.
nyap. si, la teva terra, casa teva és un interés econòmic bàsic.


doncs, haurien d'estar pensant en com sol.lucionar això i no les entrades d'armes!

(m'enrotllaria més si tingués dues mans!)
:-)

Agnès Setrill. ha dit...

No et preocupis, el que vulguis dir ,ens ho expliques en persona, mira de recupera't!
Paciència! jejeje!