dimecres, de març 17, 2010

stardate: vigilem tots!

he frenat una mica de cop quan he vist un home empenyent un cotxet travessant el carrer pel pas de vianants.

hi havia cua en els dos sentits. els cotxes que anaven davant meu han passat sense aturar-se. venien cotxes continuament de cara que em tapaven la visió del pas de vianants. per això no he vist l’home ni el cotxet fins que ja eren molt aprop.

jo no anava gaire depressa. la frenada que he fet ha estat suau.

però l’home m’ha mirat amb una cara com si em volgués pegar. ha seguit caminant i m’ha seguit mirant de manera molt agressiva.

a veure. el risc a l’hora de travessar un carrer, ni que sigui pel pas de vianants, no te’l treu ningú. tothom pot tenir un descuit. n’hi ha que ni tan sols tenen l’hàbit d’aturar-se.

per tant, val sempre molt la pena mirar abans de travessar. això serveix per a tothom. no s’hi val a pensar que tothom ho farà tot bé, que tothom complirà totes les normes que s’han establert, quan el que hi ha en joc és tan important. si la teva vida o la teva integritat estan en joc més val no deixar-ho a les mans de l’atzar.

però si portes un cotxet que va precisament davant teu encara has de ser més curós. perquè poses en risc la vida d’un nen. en aquest cas el nen del cotxet segurament era el seu fill, perquè no abunden els cangurs del gènere masculí, tot i que sembli una contradicció.

no va passar res. però si hagués passat hauria estat terrible per tots. per mi hauria estat un desastre que no vull ni pensar. per aquell home hauria estat encara molt pitjor. diuen que no hi ha res pitjor que perdre un fill.

(jo tenia un cotxe xulíssim: groc i descapotable. sabia el risc que comportava: si tenia un accident aquell sostre no m’hauria estalviat de morir aixafada. vaig viure amb aquest risc mentre era sola. quan va arribar la jèssica vaig decidir que no podia fer-li córrer a ella aquest risc. i vaig canviar-me el cotxe per un amb sostre normal.)

crec que passar per un pas de vianants sense assegurar-se abans que no ve cap cotxe és una negligència que un mateix no es pot perdonar. i no estic intentant disculpar una falta que hauria estat meva òbviament i legalment. de fet penso que els dos havíem d’estar molt contents al veure que no havia passat res, i per tant aquella cara insistent d’odi no calia.

o potser sí, i un altre cop només m’estic mirant el melic ...


13 comentaris:

Elfreelang ha dit...

Tothom ha de ser curós i vigilar, els vianants quan creuem hem de mirar si el pas està lliure i els cotxes també han de tenir cura...

Striper ha dit...

Deft estroben moltes impprudencies al carrer algunes per descuit pro de altres intencionades i amb alevosia.

Joana ha dit...

Quin ensurt...
Ni que tu has actuat bé, sovint, jo, que soc "vianant" pateixo la intransigèngia dels cotxes que no volen parar davant un pas de vianants, cada dia més...

Kudifamily ha dit...

Ui, això dels passos de vianants...

Jo, quan vaig amb el cotxet, en creuar un pas de vianants SEMPRE em poso jo per davant, i fins que no tinc el cotxe parat al davant no passo (a menys que els cotxes estiguin molt lluny, clar...)

Perquè ho faig? Perque també sóc conductora i sé que em puc despistar (de fet alguna vegada em passa).

Tens raó en que tothom ha de parar atenció.

McAbeu ha dit...

Una vegada anava amb un amic i a l'arribar a un pas de vianants va baixar de la vorera sense mirar res. Quan li vaig dir que hauria d'anar amb més compte em va contestar: "Això és un pas zebra, si passa alguna cosa la culpa serà dels cotxes!".
No em vaig poder estar de replicar-li: "La culpa serà dels cotxes però l'atropellat seràs tu, no sé si et compensarà pensar que tenies raó mentre estàs a l'hospital o al cementiri".
Em va dir que no n'hi havia per tant, però jo penso que si.
Ja passen prou desgràcies perquè a més les afavorim amb imprudències.

McAbeu ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Thera ha dit...

Tens tota la raó, hem de vigilar tots!!! Els conductors i els vianants!!! Només de llegir-te m'han vingut al cap una pila de situacions que haguéssin pogut acabar en desgràcia... Hem de ser prudents i ensenyar als més petits a respectar i ser prudents a l'hora.

MARTELL DE REUS ha dit...

El cotxe que tenies era xulíssim pel fet que fos groc o pel fet que fos desacapotable?

kika ha dit...

Elvira, i tant! ens val molt la pena a tots!

Striper, vols dir que hi ha tanta mala llet pels carrers?

Joana, precisament per aixó més val anar amb mot de compte!

Kudifamily, tu sí que ho saps fer bé! :-)

McAbeu,tan fàcil que sembla de veure-ho i tant que costa a vegades ...

Thera, jo quan vaig amb canalla em comporto molt i vigilo molt... ara quan vaig sola m'hi fixo molt menys!


Martell, doncs era xulíssim perquè a mi m'agradava molt. i m'agradava que fos groc i que fos descapotable :-D

DooMMasteR ha dit...

Crec que no s'hauria d'haver possat així, i menys si no anava amb cura...
Els atropellaments, de vegades,son culpa de tots!

kika ha dit...

DooMMasteR, t'agraeixo molt el que dius... de veritat que em pensava que el meu egocentrisme m'havia jugat una mala passada. gràcies! :-)

Àngels ha dit...

Quin ensurt!
L'home aquest en comptes de mirar-te amb mala cara, hauria d'haver somrigut per la sort de que frenessis a temps i no passés res, i de pas, aprendre la lliço.

Jo m'he trobat amb ciclistes que a tota hòstia m'han creuat per un pas de vianants, i també he hagut de frenar, evidentment no els havia vist venir perquè els ulls busquen gent a peu. En aquest cas l'infractor és el de la bici, però a ningú li agradaria atropellar a ningú.

kika ha dit...

Àngels, això és el que pensava jo, però es veu que no tothom ho veu així :-)