dilluns, de març 01, 2010

stardate: de la consulta


ahir va ploure durant tot el matí. teniem prevista una marató d’activitats a l’aire lliure. no va ser gaire lluïda ni gaire concurreguda. a la tarda va deixar de ploure, i la cosa es va començar a animar. al vespre hi havia una gentada.

després de tenir un sentiment de decepció durant la major part del dia, quan al vespre vaig veure que la gent arribava i s‘hi quedava em vaig emocionar. va ser un dia molt intens en molts sentits. vaig acabar tard i cansada.

després d’estar aguantant la humitat que va anar caient durant tot el dia, vaig acabar amb una galipàndria considerable. però el barça va guanyar!

avui era el dia de la consulta. ha estat un dia llarg. llarg perquè l’he començat molt dematí i no l’he acabat fins bastant tard. llarg perquè els vots han costat d’arribar. llarg perquè ha estat un dia d’espera: què passarà? quina participació tindrem? valdrà la pena tot l’esforç que hi hem posat? ho haurem fet bé?

he passat el dia en una mesa del col·legi electoral del meu barri. un barri on no s’esperava una gran afluència. un col·legi amb tres meses. un barri amb tres mil votants potencials. havien posat les meses que corresponien a la població però tothom sabia que no calien. si haguéssin vingut tots ...

al barri hem tingut una participació del deu per cent. molt més alta del que s’hi esperava. un percentatge respectable de vots pel no. alguns vots en blanc, i un vot que la mesa ha considerat nul perquè era un papereta de vot blanc on hi havien escrit si amb boli.

els nervis de l’espera s’han compensat amb el gran ambient que hi havia entre els voluntaris al col·legi. ens hem conegut, ens hem explicat històries particulars, hem fet competicions pels vots entre les meses, de bon rollo!

hem viscut moments emocionants amb els votants. gent gran que venia molt motivada i explicava històries. gent jove que votava per primera vegada i no sabia què havia de fer.

el recompte final ha estat moderat. prou bo com per no poder-nos queixar. prou dolent com per no sentir-nos eufòrics.

hi havia una porra (o més d’una) sobre els resultats de la participació. les expectatives més assenyades que jo havia sentit dèien que si aconseguíem el 24 per cent que va aconseguir sant cugat el 13d seria un èxit. si aconseguíem menys d’un 20 per cent seria un fracàs. el resultat és 21,14 per cent. justet per no queixar-nos. no suficient per grans celebracions.

crec que si ara ho tornéssim a fer, amb el que hem après, seria un èxit. però, amb les energies que ens queden, potser no faríem res!

en qualsevol cas, per molts (hauria de ser per tots) el que ha passat avui aquí és un fet excepcional, primer en la història, i espero que com arenys, representi només un pas més, gran!, del camí que ens queda per fer.

-----------------------

fa un any parlava de coses que semblen i no són.



12 comentaris:

Carquinyol ha dit...

Moltes felicitats per la feina feta !! I pensa que els resultats s'han de valorar més per la capacitat d'organització i de normalitat de tot el tema que no pas pels resultats obtinguts, així que la victoria és encara més gran del que sembla !

sànset i utnoa ha dit...

plas, plas, plas, plas, plas, plas, plas, plas, plas, plas, plas, plas, plas, plas, plas, plas, plas, plas, plas, plas, plas, plas, plas, plas, plas, plas, plas, plas, plas, plas, (aplaudiments) per la gent com tu, que ha fet que això fos posssible, que s'ha mogut seguint unes idees.

Si els resultats o la participació, en general, no han estat els que molts hauríem esperat, és culpa de tots exepte vosaltres.

*Sànset*

Anònim ha dit...

Moltes felicitats i enhorabona per la feina! Molins, sent la segona població més gran, ha quedat en la mitjana de les Consultes amb una participació molt bona.
El sol fet d'organitzar-ho ja és un èxit! Tant d'esforç, de ben segur, valdrà la pena!

Alasanid ha dit...

Les consultes aquestes són una cosa increïble. I viure-les és encara millor.

No està malament el 21%... Sempre podria haver estat pitjor.

Agnès Setrill. ha dit...

Si aquí a Reus va com a molins, ja podrem estar contents, però intentarem millorar-ho!
Felicitats i a descansar!

Dan ha dit...

Un excés de pesimisme causat per la fatiga? Un 21% al Baix Llobregat és fantàstic! (t'ho diu un de Cornellà) Difícilment es podria superar en una consulta d'aquetes característiques. Heu fet una feina excel·lent. No en tinguis cap dubte!!

Dan ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Clidice ha dit...

Saps que m'has fet pensar? En com de diferent és quan la consulta la fa el govern. La gent hi està obligada i gairebé sempre fa mala cara. En canvi tu has participat d'una festa democràtica. Hi eres perquè volies ser-hi, per ajudar, per donar el teu temps a la teva comunitat i com tu tothom que hi era i que hi ha dedicat tantes hores. No estiguem tristes, estem aprenent democràcia :) El 24-Abril ens tocarà a nosaltres, no serà millor, potser, fins i tot pitjor, però no ens desanimarem per això :) una abraçada.

joanfer ha dit...

Jo crec que la experiència viscuda ja és prou positiva malgrat aquests resultats. No sé si això algun dia ho farem de debó (tant de bo!). Però que ja l'haurem fet, i de la forma com s'està fent, això no ens ho treu ningú!

Josep B. ha dit...

Jo, que visc a la segona ciutat de Catalunya (de població), que sospito que no s'arribarà a fer la consulta i que si es fa votarem quatre gats (i és una aproximació matemàtica) i fins i tot així pot perdre el Sí, no puc més que aplaudir enllà on s'ha fet, i agrair als que han votat No la seva participació, a la fi, pensin el que pensin votar és reconèixer que tenim dret a decidir malgrat puguem perdre.

Elfreelang ha dit...

percentatges amunt percentatges avall crec que ja és prou la feinada, i al capdavall un èxit...el dret a votar si no s'exerceix...no val per a res...jo crec que deixant de banda els resultats i la participació que s'hagi pogut fer en ...ja he perdut el compte...100 poblacions? 200? Mica en mica s'anirà omplint la pica...la meva profunda admiració!

kika ha dit...

moltes gràcies a tots pels comentaris... hauria d'afegir-hi més coses a la meva resposta, però em sembla que ho deixaré per una nova entrada .... si la inspiració m'acompanya! :-)