divendres, de febrer 19, 2010

stardate: llistes

m’agrada fer llistes. les faig per tot.

llistes de coses que he de fer avui. llistes de coses que he de fer demà. llistes de coses que he de fer algun dia. llistes de coses que he de fer per la feina. llistes de coses que he de fer per casa. llistes de coses que he de comprar. llistes de gent a la que he trucar. llistes de idees pel blog.

m’ajuden a recordar el que de fer. diuen que fer llistes serveix només pel mateix fet de fer-les, ja que mentres ho escrius s’et va registrant a la memòria. si a més a més després t’ho llegeixes ja segur que no t’oblides de res.

i encara m’agrada més anar esborrant coses de les llistes. cada cop que esborro hi tinc una menys en què pensar, l’esborro de la llista i em produeix una petita satisfacció.

de totes maneres sovint em trobo amb coses que he de fer i que sembla que no desapareixeran mai de les llistes. perquè em fa peresa fer-les. perquè no sé com posar-m’hi. perquè em costa decidir posar-m’hi.

veure que a les llistes s’hi van quedant coses per fer durant temps i temps em posa de mal humor. cada vegada que me les miro hi veig les mateixes coses penso: ho he de fer, però ara no. i això fa que s’em vagi acumulant el mal humor.

al mateix temps les llistes se’m van tornant velles i brutes, de tant fer-les servir sense acabar d’enllestir-les. llavors les passo en net ... penso que així potser em vindran ganes de posar-me a fer el que ja porta tant retard. a vegades sí que passa.

fins que un dia m’hi poso i faig net. no paro fins que no deixo les llistes del tot en blanc. i llavors em quedo molt tranquil·la i descansada.

---

a la primera tira del llibre ‘the complete peanuts: 1959-1960’ del gener del 1959, la lucy li dona al linus un full de paper. el linnus li pregunta ‘què és?’

la lucy li diu ‘això t’ajudarà a ser millor persona l’any que vé ... és una llista que he fet de tots els teus defectes.’ el linus se la mira i diu defectes? et semblen defectes? no ho són defectes! això són trets del meu caràcter!’

schulz continua amb el mateix tema durant vàries tires. el charlie brown li pregunta a la Lucy per què fa llistes dels defectes de la gent. ella contesta que és perquè té grans ideals, ella voldria fer d’aquest món un lloc millor per viure-hi.

l’endemà quan la lucy li dóna a l’snoopy una llista de vàries pàgines, ell l’empaita ensenyant-li les dents. el charlie brown li recorda que ‘hi ha gent a qui no agrada que li diguin els defectes ...’

m’agraden les llistes, en general i m’agraden aquestes llistes. trobo que la lucy té raó, i el charlie brown també té raó. i segurament el linus i l’snoopy no poden ser més reals!

(hauria posat les tires si les hagués trobat)

--------------------------------

fa un any vaig explicava que una vegada vaig rebre un gran regal.



16 comentaris:

Carquinyol ha dit...

a mi també m'agrada fer llistes per tenir-ho tot anotat i endreçadet... però sovint me n'oblido que les he fet !!

PS: La tira bona... però jo sóc més de Garfield !

miquel ha dit...

de vegades apunto en papers o paperets llistes curtíssimes que eixo en qualsevol lloc i que indefectiblement acabo perdent.
Per exemple, tinc dos blocs navegant al seu aire en l'espai internàutic perquè vaig perdre els papers on havia anotat les contrassenyes per accedir-hi.
M'he fet el propòsit ferm, però, que quan sigui gran seré ordenadíssim i envejo -fins a cert punt- els que ho són.

MARTELL DE REUS ha dit...

Als aparells dels partits també els encanta fer llistes. Això si, ben tancades.

Marta Contreras ha dit...

A mi també, sense llistes no sóc ningú. Ara, jo no ho faig en paper, jo les tinc penjades en una eina que es diu "Remember the milk", per si t'interessa és gratuït.

PS ha dit...

Jajaja, sembles el meu pare! Carinyosament li dic "en Llistes". Si no fa una llista, és incapaç d´organitzar res, ho ha de programar tot.
Crec que és una bona manera de funcionar, tot i que en faci broma. Jo les faig mentals, les llistes, així no les perdo, però cada vegada em costa més recordar, les dec tenir massa llargues. M´hauré de passar al paper o a la pissarra!

J ha dit...

tinc, no se on, una llista de tasques pendents, que amb els anys enlloc de mínbar va creixent. com ara, que li acabo de posar rellegir quan pugui alguns àlbums de charlie brown.

Thera ha dit...

Una bona manera d'organitzar-se, de viure,... penso que ni bona ni dolenta. Si t'és útil és genial! Jo m'ho he d'aplicar més pel que fa a la compra, he de fer la llista del super! I se-li més fidel!! Però, reconec que a la feina si, a la feina també m'ajuda molt començar el dia amb una llista de tasques. Salut!

sànset i utnoa ha dit...

Jo vaig haber de començar a fer llistes de tasques pel dia següent, fa temps, abans d'anar a dormir perquè si no me n'oblidava del què havia de fer. Un bon exercici.

*Sànset*

Clidice ha dit...

m'ha fet gràcia llegir-te perquè tinc un post programat que comença com el teu i que acaba gairebé igual. Ara, hi linkaré el teu :P

kika ha dit...

Carquinyol, doncs hauràs de menjar cues de pansa per fer memòria! :-)
a mi el charlie brown en general no em fa gràcia (potser perquè no l'entenc!) però de tant en tant en trobo algun de molt bo!

pere, ai! les contrasenyes! jo sempre poso la mateixa sinó ja estic perduda! vigila amb l'ordre que pot acabar sent una obsessió!

Martell, i ben ordenades! :-)

marta, ara ho miraré. encara que a mi m'agrada ser més primitiva, i sobretot, tenir-les sempre a mà.
tinc una llibreteta on hi vaig col·leccionant totes les llistes vives!

Pais secret, depèn del nombre de llistes que vulguis fer és impossible tenir-les totes a la memòria! :-)

Joan, aquesta deu ser una llista històrica! :-)

Thera, la llista de la compra és essencial. sense llista la compra pot acabar sent un desastre!
i l'ordre del dia també. crec que amb llista o sense és bo començar el dia amb previsió.

Sànset, i així exercites la memòria :-)

Clidice, esperaré amb ànsia a veure que dius! :-)

Agnès Setrill. ha dit...

Em posen nerviosa les llistes., tot i que a vegades no hi ha més remei... aleshores deixo notes, a la nevera, o a damunt les claus de casa, o al costat del mòbil, per recordar que he de fer demà...
Una llista llarga, em treuria la son!

Anònim ha dit...

No sóc pas de llistes, però des de fa poc que tinc una agenda on m'apunto què he de fer cada dia. És útil per a no oblidar-se de res!

kika ha dit...

Agnès, notes llistes, quina diferència hi ha? :-)

Albert, el que deia, agendes, llistes, quina diferència hi ha? :-)

rits ha dit...

n'hauria de fer més de llistes.

m'agrada quan expliques lo bé que et sents quan fas net d'una llista, és com quan fas alguna cosa pendent i que s'allargava, et sents més lliure. Fa dies que penso en un post d'això! l'hauré d'apuntar a la llista de posts pendents!

kika ha dit...

rits, i el dia que decideixis escriure'l et sentiràs lliberada :-)

Alba ha dit...

Vinc de cala Clidice! ;)
M'he sentit del tot identificada amb el teu post, jo també faig llistes per a tot, per a TOT! (després potser les perdo, però aquest ja és un altre tema...) i després quan vaig esborrant les coses de la llista perquè ja les he realitzat em sento a gust....... fer llistes hauria de ser una assignatura obligatòria!