diumenge, de febrer 07, 2010

stardate: la fira

la fira em fa ràbia perquè si vols sortir del poble amb el cotxe, inevitablement has de fer cues. vagis on vagis, pels carrers per on es pot circular es formen llargues cues de cotxes aturats per semàfors o per urbans. jo encara estic de sort que tinc la possibilitat de treure el cotxe perquè el meu carrer no el tallen. hi ha gent que no pot ni treure el cotxe de casa.

la fira em fa ràbia perquè no pots caminar tranquil·lament pel carrer. per anar a qualsevol lloc t’has d’introduir en un mar de gent que avança molt lentament. mirant a banda i banda les paradetes. aturant-se per qualsevol motiu fan que tota la gent que ve al darrera s’hagi d’aturar.

la fira em fa ràbia perquè tot és ple de botigues i botiguers que t’ho volen vendre tot. i tot és ple de gent que només vol comprar. consumisme i més consumisme.

no crec que mai arribi a fer cap esforç per anar a una fira. però si te la posen davant de casa ...

passejant per la fira et trobes a alguna gent del poble coneguda. t’atures i enraones. com que hi ha tanta gent per casualitat t’hi pots trobar coneguts amb els que no comptaves.

en algunes parades pots conèixer gent de fora. el xabier de zapatari ara ja és un amic. ven unes sabates artesanals fantàstiques. ens hem trobat en vàries ocasions i ja ens hem començat a explicar la vida. avui també he conegut una senyora de zamora que venia unes cassoles de test espectaculars. ens ha explicat la història de les cassoles de test fetes amb una terra que només es troba a zamora. vés a saber si només era màrqueting. però era bonic escoltar-la.

en el torn que em tocava de fer entrepans i servir begudes per donar suport a la consulta sobre la independència he fet nous amics. s’hi estava bé. fins i tots ens hi hem quedat a sopar un cop acabat el torn.

en la fira, com en tot, hi puc veure la part blanca i la part negra. però segueixo sense trobar-hi els grisos.

------------------------

fa un any parlava d’intencions i interpretacions.



14 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Si no hi veus grisos, serà qüestió de destacar-ne els blancs i minimitzar-ne els negres, suposo...

Trobo que les fires estan bé; el problema són les massificacions, per mi.

Bona feina pel 28.02! :-)

Joana ha dit...

Veig que compartim sentiments...
A mi, les aglomeracions, cada vegada m'agraden menys...

Lluís Bosch ha dit...

Crec que la fòbia a les masses de gent és una cosa cada cop més general. A mi fa anys que em passa i per això m'agrada veure textos com aquest. Està bé sentir-se acompanyat encara que en aquest cas sigui una paradoxa.

kika ha dit...

Ferran, sempre és bo intentar això de maximitza blancs i minimitzar negres :-)

Joana, agobia molt tenir tanta gent ala vora .... sobretot als solitaris i silenciosos com som els blocaires :-)

Lluís, general? vols dir que passa a molta gent? docns per aquí n'hi havia molta que no semblava que la tingués aquesta fòbia! :-) hi ha d'haver gent per tot!

Dan ha dit...

Com diria el senyor Spock: Si una fira te parts blanques i altres negres, el resulant final després d'integrar-ho et donarà el valor exacte de gris de la fira en conjunt. I cada fira tindrà un to de gris diferent en funció de la suma particular de components blancs i negres.
És llógic.
:-)

assumpta ha dit...

Hihihi!
A mi tampoc m'agraden gens les massificacions, NO!!!
El zapatari és genial, aquí el tenim abonat cada any a la fira que es fa per la constitució.
L'any'08 en vaig fer un post de la fira i l'hi vaig incloure en les fotos (el paio feia pose-foto i tot).
M'alegro per la part de la consulta i pels nous amics, SI!!!
Bona setmana, wapaaa!
;)

Agnès Setrill. ha dit...

Kika, en una gama de colors, o amb alguna cosa tipus "carta d'ajust" ens podries assenyalar el resultat de la suma de blancs i negres i així veuriem el to de gris resultant? A més, contestaries al Dan (He trobat molt graciosa la seva explicació).
:-)))
Ep! no t'ho prenguessis malament eh?
Espero que quedi un matís, com a molt fosc, gris "pastel"!

kika ha dit...

Dan, quin greu que em sap! no sé posar els dits d'aquella manera per dir 'live long and prosper' i tampoc sé trobar els grisos!
en serio. ara mateix recordo els blancs de la fira molt vivament, i quasi he oblidat els negres. potser gràcies a l'estratègia proposada pel ferran...

assumpta, el xabier de zapatari em va dir que venia a la fira de tàrrega! de fet em va dir que ara només fan fires a catalunya. que són les que els van millor. ara buscaré el teu post de la fira del 2008.

Agnès, com ja li he dit al dan, sóc incapaç. mira, si vull anar a veure algú, em serà igual si m'he de posar al mig d'un carrer inundat de gent. però mai decidiré anar a una fira.
vull dir que els blancs seràn els meus objectius, i els negres no ho seràn mai objectius.
i el grisos ... encara no sé que són!

rits ha dit...

vaja, i jo que aqeust matí volia anar a la fira de la candelera.... potser he fet bé de no anar-hi

sànset i utnoa ha dit...

Al meu poble també hi fan una fira bastant important. Hi vaig a treure el cap cada any, però la gentada i la cridòria no van massa amb mi. Jo hi cerco els grisos, i els trobo, i també els blancs. Però hi ha alguns negres que em diuen "no n'abusis", i els faig cas.

*Sànset*

Clidice ha dit...

doncs a mi no em molesten les aglomeracions de gent. Abans podia haver patit fins i tot una crisi nerviosa, ja que sóc claustrofòbica. Però després d'aprendre a controlar-me ara, si estic en una aglomeració, m'abstrec i hi poso paciència. Això si, sempre tenint "ullat" un punt de fuga possible :)

El millor és quan desdibuixes l'aglomeració i pots fixar-te en les persones :)

kika ha dit...

rits, potser... ja veus que hi ha coses bones i coses no tan bones:-)

Sànset, per això jo dic que no faria un esfoç per anar a llocs on saps segur que hi ha gentades. ara si te la posen davant, el cost és més baix i sempre hi pots trobar alguna cosa bona :-)

Clidice, per això mateix que dius val la pena, per fixar-te en les persones, però és més fàcil fer-ho quan no hi ha cap aglomeració.

marta ha dit...

quina gràcia! jo vaig anar-hi diumenge al vespre, i s'hi podia passejar. Sobre els blancs i els negres, és ben bé que al món hi ha d'haver de tot perquè jo només veig grissos i a vegades és fantàstic i a vegades just el contrari.

kika ha dit...

marta, diumenge al vespre és fer una mica de trampa . vull dir que és quan les paradetes van tancant i la gent van marxant... és una bona hora per a passejar tranquilament encara que la fira ja no estigui tota completa.