dijous, de febrer 25, 2010

stardate: connexions personalitzades

finalment han acabat les obres. ara tenim un edifici grandíssim a la feina. cadascú té el seu despatx i encara en sobren.

fa uns dies vam fer el canvi de despatxos. cadascú havia d’empaquetar tot i marcar les caixes, taules, cadires, etc... els nois de la mudança van deixar-ho als despatxos nous i llavors vam haver de recol·locar-ho tot.

cadascú va redissenyar el nou despatx al seu gust. s’ha de tenir en compte d’on ve la llum per no posar l’ordinador ni de cara ni d’esquena a la llum. també tenir en compte que no vols seure d’esquena a la porta, tal com indiquen els principis del feng shui.

un cop tenim el disseny arriben els problemes de factibilitat. els endolls per l’ordinador no tenen perquè ser a prop d’allà on hem decidit posar-l’ho. la solució que jo vaig trobar va ser fer servir un cable d’allargo.

quan el vaig anar a demanar em vaig adonar que hi havien uns operaris passant cables pel sostre. em va sorprendre ja que pensava que l’obra era completament acabada. llavors em van dir que hi havia gent que, un cop redissenyat l’interior del despatx, havien demanat que els canviessin la pressa de contacte de lloc per tal que coincidís amb la localització de l’ordinador.

m’ha fet pensar ja que jo sempre he suposat que la localització dels endolls era fixa. a tot arreu. mai m’havia plantejat canviar-los de lloc. com si fos impossible. però no ho és. això ja ho sé. de totes maneres és una cosa que em costaria molt de demanar. i no sé perquè. hi ha gent que no li costa gens. que ho veu com una cosa normal.

clarament costa més fer un endoll nou que fer servir un allargo. però jo no he de fer la feina ni l’he de pagar. tanmateix considero que no ho he de demanar. i no sé perquè.

--------------------------------

fa un any parlava d’un viatge que em va fer experimentar contrastos.

15 comentaris:

Elfreelang ha dit...

Quin enrenou d'obres eh? cert que costa més fer un endoll nou...si hageuessin pensat abans ara no l'haurien de canviar...misteris que passen! jo també optaria per l'allargo és més fàcil...

Striper ha dit...

Les obres i canvis sempre son un enrenou i de vegades el resultat final no es gens practic.

Joana ha dit...

Aviat em trobaré en un procés similar... ja pateixo!

Carquinyol ha dit...

A mi la gent "tikismikis" que per qualsevol cosa es queixa sense provar de trobar una solució senzilla per ells mateixos em treu de polleguera...

... ara bé, en aquest tema en concret jo el que he vist és que en molts llocs de treball no es permeten les allargaderes per qüestió de prevenir riscos laborals (a un lloc on treballava van fer reformes per eliminar-les totes)!

Pilar ha dit...

Els allargos poden ocasionar un accident, encara que no ho sembli.
El pla de prevenció de riscos així ho contempla. S'ha de seguir la normativa.
Sempre és millor que es canviín els endolls. Ja s'encarregarà qui correspongui de demanar responsabilitats a qui sigui.
No es tyracta de molestar, sinó de treballar "amb responsabilitat".

kika ha dit...

Elvira, a mmi l'allargo sempre m'havia sembla la solució òbvia, però a ra ja no ho sé!

Striper, no hi tenim gaire pràtica perquè que no ho fem prou sovint!

Joana, doncs ànims, i que sigui lleu! :-)

Carquinyol, ep! això que dius ja és una altra cosa... no en tenia ni idea... ara m'ho fas repensar tot!

Pilar, pel teu comentari i el del Carquinyol ara ja estic canviant d'opinió... una mica només... de totes maneres crec que les situacions perilloses s'haurien de definir... no qualsevol allargadera (no sabia com es dèien, gràcies) ha de suposar un perill, no?

Clidice ha dit...

faràs bé no utilitzant cap cable extra, sempre són un risc encara que no t'ho pugui semblar. :)

Pilar ha dit...

Perills dels cables que puguin haver-hi al terra:

-Pots ensopegar i caure.
-Poden estar pelats i rebre una descàrrega.

La prevenció de riscos, et posa al davant coses que no havies pensat.

^_^

kika ha dit...

ei! que m'esteu espantant molt!!!
ho tindré en compte ... però voleu dir que n'hi ha per tant!!!

Anònim ha dit...

És millor demanar el canvi d'endoll, encara que sigui més costós. Treballaràs més a gust i no hi ha els riscos que esmenten els altres comentaris. Aquest fet, a més, s'hagués pogut tenir en compte a l'hora de fer el disseny de l'obra. Amb això, l'újnic que fareis seria esmenar un error seu del que no tens cap culpa.

Agnès Setrill. ha dit...

Ja que t'hi passaras moltes hores en aquest despatx, potser serà mñes acollidor si hi ha menys "cables".
Però estic totalemnt d'acord amb tu i amb en Carquinyol.

kika ha dit...

Albert, ja, ja, ara entre tots m'esteu fent sentir culpable!

Agnès, però la veritat és que ja el trobo molt acollidor! els fils a mi no em molesten gens!

Filadora ha dit...

Jo també hagués fet com tu, un allargo i llestos. No crec que el fet que consideris que no ho havies de demanar sigui una cosa dolenta, tot el contrari.

Ferran Porta ha dit...

Ho trobo més aviat "piju", demanar el canvi de localització d'un endoll, francament. Vaja, de fet ho trobo una mica bèstia.

kika ha dit...

Filadora, noia, trobo que em llegiexes el pensament molt sovint ... ho dic pel teu comentari i també pel que escrius al teu blog :-)


Ferran, exactament. és 'piju.'no té altre nom. però els paràmetres de la societat d'avui en dia diuen que fer-ho així és perillós. jo per ara no ho canviaré, perquè, tot i que m'han fet dubtar, no sóc capaç de demanar que m'ho facin ... no!