dijous, de gener 21, 2010

stardate: e-reader

després de buscar una mica d’informació sobre els e-readers vaig decidir-me per un sony. però vaig tenir problemes per aconseguir-lo. finalment vaig optar pel leqtor.

quan el vaig tenir a les mans em va semblar una joguina de fireta. el veia tan petit que no pensava que allí s’hi pogués llegir res còmodament. vaig mirar d’aprendre una mica com funcionava però amb poques ganes.

després d’unes quantes setmanes de mirar-me’l de lluny, el vaig començar a mirar de més a prop. hi vaig posar alguns llibres. vaig veure que més o menys el sabia fer anar.

fa poc em vaig trobar amb l’e-reader a les mans i una mica de temps de tranquil·litat. em vaig posar a llegir i ... m’hi vaig quedar ben enganxada.

m’hi vaig trobar molt còmoda. millor que amb un llibre.

potser perquè les lletres són més grosses. les pots fer tan grosses com vulguis.

potser perquè com que hi ha menys quantitat de text en cada pàgina, dóna la impressió de més velocitat.

potser una menor quantitat de text et fa sentir més impacient per pasar pàgina.

potser perquè els llibres que hi vaig llegir eren facilets i entretinguts.

potser perquè em feia tenir la impressió d’estar en un episodi d’star trek.

no ho sé perquè. però hi llegeixo molt a gust!

ara bé, de moment només em serveix per lectura continuada. no sé com fer-hi annotacions. tampoc ser com fer-ho per anar a una pàgina concreta o buscar una cosa en concret. no per deixar un punt en un lloc concret. ni tan sols sé si és possible fer-les aquestes coses. encara em queda molt per aprendre.


canviant de tema, al viatge d’avui he posat l’elvis i la cosa ha anat diferent. mentre l’escolto me n’adono que penso, i sento, i canto, ... i ballo!

suposo que els mossos també deuen tenir alguna cosa a dir ...

1. Heartbreak Hotel 2. Don't Be Cruel 3. Hound Dog 4. Love Me Tender 5. Too Much 6. All Shook Up 7. (Let Me Be Your) Teddy Bear 8. Jailhouse Rock 9. Don't 10. Hard Headed Woman ((from the Hal Wallis Production "King Creole", a Paramount picture)) 11. One Night 12. (Now And Then There's) A Fool Such As I 13. A Big Hunk O' Love 14. Stuck On You 15. It's Now Or Never 16. Are You Lonesome Tonight? (Remastered) 17. Wooden Heart 18. Surrender 19. (Marie's The Name) His Latest Flame 20. Can't Help Falling In Love 21. Good Luck Charm 22. She's Not You (Remastered) 23. Return To Sender 24. (You're The) Devil In Disguise 25. Crying In The Chapel 26. In The Ghetto 27. Suspicious Minds 28. The Wonder Of You 29. Burning Love 30. Way Down 31. A Little Less Conversation (JXL Radio Edit Remix)


he repetit can’t help falling in love. he descobert que em posa de bon humor.

he parat de ballar amb in the ghetto ... perquè aquesta és de les de cantar, plorar i repetir, i repetir, i repetir…

de moment l’escoltar en serio resta pendent.

-------------------

fa un any parlava d’una decepció que ara en un sentit és llunyana però malauradament sempre actual.



19 comentaris:

Striper ha dit...

Jo de moment soc raci a llegir un libre a una pantalla.

Joana ha dit...

Jo en tinc moltes ganes, però de moment, toca esperar!

DooMMasteR ha dit...

Estan bé aquests ginys! Qui sap si algun dia...

Carquinyol ha dit...

un e-book és una de les coses que tinc en ment a mig termini, però a hores d'ara no acabo de trobar el que m'acabi de fer el pes, potser perquè n'espero una mica més que llegir, com ara poder consultar webs... i per això espero amb candeletes l'anunci del suposat tablet d'Apple, que pot ser una mica allò que cerco...

Jordi ha dit...

Jo com els llibres de tota la vida...

Clidice ha dit...

si te'n surts en això de fer anotacions passa-ho! que és per l'únic que encara no me l'he comprat :) eiiiiiii l'elvissssss :P

J ha dit...

Compro molts pocs llibres. En part perquè després acaben fent nosa a casa i no saps on posar-los. Potser amb els e-books...

Elfreelang ha dit...

Jo , en principi i per principis prefereixo els llibres en paper , poder passar pàgina, tocar-los etc...però vaja potser s'haurà de provar què tal llegir en Reader com es digui...perquè no?
Ull amb amb el Mossos que no se n'adonin que balles tot conduint!

Anònim ha dit...

A mi el que m'agrada és llegir el correu i navegar amb el dit... però lo de llegir de moment la pantalla és molt petita i si hi poso una font grossa, només m'hi caben 4 paraules...

rits ha dit...

ets la primera persona que conec que en té un. Sembla ben interessant!

kika ha dit...

Striper, jo també em vaig pensar que no m'agradaria i ja veus...

Joana, segur que quan t'arribi el moment n'hi hauran de mes xulos!

DooMMasteR, què? quin és el teu somni? :-)

Carquinyol, el de l'apple ha de ser la repera!

Jordi, hi ha d'haver gent per tot!

Clidice, m'hauré de llegir les instruccions ... quan vaig posar l'elvis vaig pensar en tu! :-)

Joan, els ebooks ocupen molt poc espai, però fa una mica de ràbia comprar-los perquè són molt cars!

Elvira, tot és qüestió de provar-ho... els mossos aquest cop no em van veure, però s'ha anar amb molt compte :-)

Ramon, exageres amb la lletra o tens una pantalla petitíssima?

rits, per a mi ha estat molt millor del que em pensava!

Josep B. ha dit...

Estic convençut que moltes coses d'aquestes que hores d'ara no saps fer són possibles.

Jo me l'anava a regalar per reis, però com que ha arribat abans el carbó m'esperaré.

Per als que se'ls hi fa pujada, penseu que a l'ordinador ja ho esteu fent, alguns fins i tot a la PDA o al mòbil, penseu en la quantitat d'arbres que no es talaran per fer el paper de les pàgines.

kika ha dit...

Josep, molt bona motivació per fer-lo servir... a més jo crec que per llegir és més convenient que l'ordinador...
a veure si et portes bé i te'l pots regalar aviat ! :-)

Joana ha dit...

Tot i que això de tenir el llibre en paper i poder-lo olorar és la meva perdició! Una maquineta d'aquestes em tira, a una de la feina li van portar els reis i guai! De totes formes, ara d'entrada penso que amb el mini-portàtil ja faig el fet, però segur que cau! Quan hagi més llibres digitals publicats.

Vigila amb els mossos, que no s'estan per orgues. Sempre penso que qualsevol dia ens començaran a parar i multar perque cantem mentre conduim.

kika ha dit...

Joana, tens raó. el que fa ràbia ara és que costa trobar llibres digitals( o potser em costa a mi perquè no sé gaire on buscar-los), i els que vènen son molt cars.
ostres! cantar i plorar són els meus entreteniments quan condueixo! :-(

Ferran Porta ha dit...

Kika, en el meu cas també ets la primera persona que conec que en té un (com diu la Rits). Sàpigues que, per primer cop, amb la teva explicació i el vídeo adjunt, has aconseguit que pensi que l'e-book pot ser una bona eina, i que... ostres, que potser sí que està cridat a substituir el llibre de tota la vida. Perquè no? Té el mateix tamany, permet guanyar espai (un e-book en lloc de 15 llibres tradicionals), ofereix comoditats com això de la lletra...

Tinc ganes de provar-ne un!

kika ha dit...

Ferran, i jo que em pensava que tu eres dels que estàven tan avançats! :-) doncs jo n'estic contenta de tot menys dels preus dels llibres... per ara són moolt cars... encara que diuen que se'n poden trobar molt piratejats... però jo d'això encara no n'he après!

Ma-Poc ha dit...

Ja has vist que jo també tinc el leqtor :). Com tu, em sembla molt útil!!!
No s'hi poden escriure notes, només marcar les pàgines am el "Marcador" que apareix al menú dins de cada llibre. Per anar a una pàgina concreta només cal situar-se a l'opció 'Anar a' :)

kika ha dit...

Ma-Poc, si ja ho vaig veure :-) aquest dies m'he estat llegint les intruccions amb calma i ja he vist que es podien marcar les pàgines només. ara a practicar! :-)