dilluns, d’octubre 05, 2009

stardate: teresa forcades

és en castellà... i és una mica llarg però val molt la pena arribar fins al final:



també es pot trobar en aquest link.

http://www.vimeo.com/6790193

23 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Justament llegia fa una estona, a internet, sobre el que diu aquesta monja. On sóc ara no puc escoltar el vídeo, però no penso perdre-me'l i donar-te'n l'opinió.

Si fot a parir la paranòia aquesta de la Grip A dels p*brots, l'aplaudiré molt. Sinó... ja veurem! ;)

Fins després,

Clidice ha dit...

L'he escoltat tot, em sembla molt coherent. M'agradaria veure membres de la comunitat científica contestant-la o corroborant això que diu. De tota manera a casa ningú no es vacuna de la grip, mai. I aquest any menys. Si ens volen obligar hauran de venir a casa i anestesiar-nos. Tornarem a la Inquisició?

Gràcies per donar-lo a conèixer :)

MARTELL DE REUS ha dit...

Quan anava cap a La Mussara ho han esmentat per la ràdio. Em sap greu que aquesta senyora hagi menystingut la seva pròpia llengua en benefici d'una altra que, pel que es pot comprovar, no acaba de dominar.

kika ha dit...

Ferran, hi ha un resum del video per escrit (en català) a la web. el pots trobar amb el google posant 'teresa forcades grip A'
(jo ara mateix tinc una connexió lentíssima, sinó te'l buscaria)

Clidice, si que seria estrany que ens obliguessin, però donada la paranoia qie gasten, aparentment sense fonament, més val estar preparats.
i jo també espero algun científic més que ens il·lumini!

Martell, jo ho he entès com un intent de fer-se sentir a la màxima audiència possible. i sí, sona malament en castellà! :-)

Dan ha dit...

No ho entenc. De veritat hi ha un grapat de laboratoris que reben 70 quilos de material per fer vacunes i no fan cap control de qualitat? I hi ha personal que pot fer probes pel seu compte sense mes? Em sembla una mica fantasiós. No els fets sinó la manera com s'exposen. Puc creure que algú la cagués (que incompetents n'hi ha a tot arreu) però segurament es deuria detectar en algun control de qualitat. Que als laboratoris s'en fan molts.
Digueu-me descregut (o massa crédul) però n'estic una mica cansat de veure conspiracions arreu.
I pel que fa a parlar de si ens obligaran a vacunar-nos... però si no hi ha cap vacuna obligatòria! per quin motiu haurien de fer-ho ara? Els col·legis de metges no paren de dir que ja està be de pors infundades.
I pel que fa als nivells de prevenció de la OMS i les pandèmies... Doncs quin problema hi ha? Si no ho fessin els criticaríem perquè no fan res! Que quan apareix una malaltia nova s'encenguin les alarmes és el que s'ha de fer. Ara ja sabem que no és greu,i podem tornar a situació normal, però en aquell moment calia fer alguna cosa. És més: Seria insensat no fer res.
No ho se. Però no m'agrada quan s'agafen dades que poden ser certes però parcial si es dedica molt temps a fer interpretacions conspiranoiques.

miquel ha dit...

Segueixo la Forcades des de fa temps; em sembla un personatge molt seriós, minuciós i amb una gran capacitat intel·lectual. Sobre el que diu, no tinc elements ni coneixements per contrastar-ho, però espero que hi hagi respostes "autoritzades", si no, malament.

kika ha dit...

Dan, si ho he entès be, veig que no desmenteixes cap dels punts científics que s'exposen al video. però creus que la interpretació que en fa ella no és la única que es pot fer. que hi poden haver altres interpretacions. que no tenim prou informació per saber quina és la certa. que per esbrinar-ho hauriem de fer de policies. i que mentrestant cada un es tria la interpretació que va més d'acord als seus prejudicis. ella deixa oberta la possibilitat d'una possible conspiració, i tu creus que això són paranoies.
el que queda clar, es que no necessitem científics que ens aclareixin que està passant, sinó policies.
perquè et recordo que van fer moltes auditories al palau, i la sindicatura de comptes va fer denúncies molts anys, i no va passar res. oh!

pere, vist el que sembla que hi ha per veure, qui pot tenir una resposta autoritzada? ja no te'n pots fiar de ningú. i això, jo crec que és una qüestió de confiança, com li he dit abans al Dan. i personalment, jo d'ella encara me'n fio més que de tota la resta de la colla.

Dan ha dit...

Doncs ja es això. Però notaras que dedica 6 minuts a dades cientifiques i més de 50 a especulacions del tipus: "jo no vull dir res, però..."
Que un laboratori faci una cagada s'ha de controlar. però d'aquí a siuggerir o donar a entendre que hi ha forçes obscures actuant en les ombres em sembla una mica exagerat.
D'altra banda. Per descomptat que cal controlar amb lupa als laboratoris. Que son massa pocs, massa grans i amb masssa poder.
Cal fer-ho però sense paranoiar-se.

kika ha dit...

Dan, amb això dels 6 minuts i del 50 minuts exageres molt i tu ho saps, no? :-)
i respecte a controlar: és clar que cal controlar-ho tot, perquè no ens en podem fiar de ningú. però quí controlarà al controlador que ho controli? no és pot controlar, per molt que ho intentem.
ahir ho deia l'eric maskin al parlament: cal tenir en compte que la naturalesa humana és la que és i no la podem canviar...

Carmen ha dit...

Ahir tot just em pensava fer un comentari, desde que abans d'ahir la vaig veure en la tele i ahir vaig sertir parlar d'ella a Tarragona Ràdio.
A la meva feina em trobo algunes persones histrioniques que, damunt de la opinió dels seus metges, es vacunarien de tot i cada mes. Els vindria bé un xic de serenitat i sentir el sentit comú que destil·la aquesta dona.

Dan ha dit...

No exagero. Es ella que diu "fins aqui parlo de dades cientifiques objectives" I això ho diu al minut 6 i poc.
I si. Ja se que de mal parits n'hi ha a tot arreu. I insisteixo que no m'en fio un pel de les multinacionals farmacèutiques (Deu me'n guard de defensar-les). Peroooo, tampoc em sembla normal anar dient que cal manteinr la calma quan simultaniament insinues (i aquí es on discrepo bàsicament amb ella) que hi ha qui vol causar malalties en massa a la poblacio. A més amb el vist i plau o la colaboracio de la OMS.
I això també es ridícul. Si tenim una organització per seguir i prevenir malalties es justament perque encengui les alarmes quan hi ha un risc d'una pandemia nova. Si no, perque la volem la OMS? I si no hagues fet res, no estariem critican la conspiració que deixa que les malalties avancin sense ni avisar a la població?
En resum: La OMS avisa o no avisa?
El sentit comú ens toca posar-lo a nosaltres. Per ni espantar-nos massa ni tenir actitutds irresponsables de no fer res.
I ja saps que estic en contra de la por que s'ha generat al voltant de la grip A. Al principi era inquietant per desconeguda, però ara que ja tenim dades no cal prendre ni antivirals ni penso vacunar-me.
Ara be. Em sembla assenyada l'acttud dels governs, de comprar antivirals i vacunes. Quan es van prendre aquestes decisions encara no estava clar com les gastaria el virus. Es millor pecar per excés que per defecte, perquè si hagues sigut més patògen, ara tothom clamaria al cel de perquè se'n van comprar tant pocs.

kika ha dit...

Carmen, a tu també t'ha convençut la seva serenitat i sentit comú, no?

Dan, veus, ara ja no entenc res. la Carmen diu que ella hi troba serenitat i sentit comú, que és el que m'havia semblat a mi d'entrada. en canvi tu hi veus paranoia i conspiracions boges i sense fonaments.
ella dona algunes dades, i també relata alguns fets pels que ella no hi veu cap explicació, i pel que es veu tu tampoc en pots oferir cap. per tant a partir, d'aquí l'únic objectiu és intentar explicar-los.
cadascú amb el seu criteri.
el que la OMS ha fet és el millor que podria fer? doncs, no crec que tinguem prou informació per saber-ho: ni per donar-ho per bo ni per assegurar que està darrera d'una conspiració, però clarament jo hi trobo motius per la sospita.


per cert, si la grip s'hagués tornat dolenta de veritat, tal com diu ella, les vacunes no haurien servit per res, ja que eren contra la grip benigna no contra la maligna. això és científic, no?

doncs de moment el que han fet els governs es gastar-se un munt de pasta, en temps de crisi, per cert, per alimentar els beneficis dels amos de quatre multinacionals. això és segur, nno?
la resta ja no està clara. o potser ja si que t'hem convençut? :-)

Dan ha dit...

Error. La vacuna es contra les proteines del virus de la grip nova. Els efectes que faci dins l'organisme son una altra cosa. Et protegeix igual tant si el virus es benigne com letal. Per tant, era correcte posar-se a fer vacunes ràpidament, per si hagues sigut un virus molt agressiu. Pensa que les vacunes no es fan d'un dia per l'altre. No haver fet res no era una opció.
El raonament que fas al final es capciós. S'han gastat u nmunt de pasta per estar preparats enfront un possible problema sanitari d'abast mundial. I si, quatre multinacionals s'hi han forrat. Potser no son prpoblemes diferents?
Els condonns prevenen la SIDA. Deixem d'aconsellar-ne l'us simplement perque quatre multinacionals dels condons s'estan forrant?
No es pot barrejar un problema sanitari amb un de control de les multinacionals.
I del que diu el video no en discuteixo les dades científiques, que en general em semblen correctes (amb algun detall menor que no acabo d'entendre). I la conclusió que no n'hi ha per tant i que ja ens podem tranquilitzar també.
Dels fets que no hi troba explicació, i que li fan sospitar de fosques intencions de desconeguts personaatges, notaràs que jo hi trobo explicacions més senzilles. Un laboratori va fer una cagada i la OMS va donar l'alarma quan tocaba. Em semblen conclusions més senzilles que les conspiracions. És simplement això el que no comparteixo. Tot i que es la major part del video.

kika ha dit...

Dan, d'acord en el primer punt, com a estratègia de previsió. jo no hi entenc gens, però si quan encarreguen totes les vacunes encara no hi ha hagut cap mort... no sé, no em sembla gaire lògic, però t'accepto el raonament de científic de veritat :-)
respecte a les multinacionals, no intentava dir que el problema era que aquestes es forressin, sinó que la qüestió és si hi ha cap altre raó de pes ... la utilització dels condons està plenament justificada, la de la vacuna no, tu mateix dius que per a tu no la vols...
per últim, si l'alarma de l'OMS està justificada o no, no em queda clar encara, i potser no ho sabrem mai. però de moment jo no hi veig cap raó convincent.
llàstima que aquesta tarda no t'he pogut seguir el fil ... perquè el tema no sembla acabat encara, no? :-)

Dan ha dit...

He he. Al final es un problema senzill. Cal esperar a que hi hagi morts per començar a prendre mesures? O es millor prendre les mesures i si al final hi ha sort i no cal, doncs mira...
Jo crec fermament que es millor actuar abans per si de cas. I després estaré encantat de no haver de fer servir el material d'emergència.

kika ha dit...

Dan, ei! en això coincidim! potser només perque els comentaris cada cop s'han tornat més curtets... si arrien a ser més llargs segur que hi continuem trobant punts de desacord :-D

Agnès ha dit...

Per mi segueix sent tant misteriós com que una dona tant intel.ligent estigui casada amb el déu que van crear uns altres.

Potser per això hi entén tant de segons què. De fer creure, de la veritat i del que no ho és, vull dir.
(Sense ànims d'ofendre)

Ferran Porta ha dit...

Kika, ara sí me l'he pogut escoltar; m'ha semblat molt interessant. em sembla interessant, també, que es parli de "conspiranòies" (Dan) quan les dades canten: a dia d'avui, menys de 4.200 persones han mort a tot el món (menys de 4.200 a tot el món!) per la grip "A". L'any passat en van morir 30.000 a les carreteres de la UE. Per 4.200 morts en sis mesos, tot el merder que s'ha creat??

Això no és "conspiranòia": és una aixecada de camisa en tota regla.

(moltes gràcies pel teu mail, Kika! ;)

kika ha dit...

Agnès, el prejudicis que tenim abans de començar ens condicionen molt... i això no sé si està bé... hi he de pensar.

Ferran, tot i que ho tenia clar com tu d'entrada, fa hores que hi dono tombs. la mostra està en els comentaris anteriors. me n'alegro de saber que no sóc sola en les primeres impressions. ara encara hi estic pensant...buf!!!

Agnès Setrill. ha dit...

Els prejudicis mai estan bé kika, ja t'ho dic, i segurament tu ja ho saps.
Sóc fan de molts religiosos com el Panikar, per exemple, que es capellà.
Només dic que ho trobo una mica misteriós. Però tots tenim misteris i som com som i les nostres canseqüències, va dir algú...De totes maneres tot el que diu segur que no s'ho inventa.

kika ha dit...

Agnès, acabo de veure aquest comentari que fas sobre els prejudicis... i ja fa hores que vaig pensar, escriure i publicar el post d'avui ... o sigui que no el pensis com a resposta a aquest comentari teu, su et plau! :-)

Jesús M. Tibau ha dit...

Dan és la veu de la sensatesa

kika ha dit...

Jesús, li ho hauriem de dir, no? segur que estarà content! :-)