dimecres, de setembre 23, 2009

stardate: extres

avui com que és vigila de festa em permeto una nova entrada al blog. vaig dir-me que no en faria mai més d’una al dia. però avui no m’hi puc resistir.



aquest matí el jordi basté, a el mon a rac 1, explicava que per haver aparcat el cotxe on no es podia aparcar (davant d’un consolat) li van fer pagar una multa de dos cents euros. trobava que era exageradament cara. que així com el preu de la llet i de les patates baixa en temps de crisi (jo no ho he notat això) amb més raó haurien de baixar els preus dels serveis públics, i per tant de les multes. comentava que aquesta multa representava un vint per cent del sou d’un ‘mileurista’ i això és un disbarat. i acabava dient que les multes havien de ser un càstig i no una tortura.

serà per deformació professional, però jo crec que les multes existeixen per no haver-les de pagar. són un instrument que es fa servir per evitar que la gent faci segons què, que d’altra banda seria perjudicial per la societat. per tant, han de ser molt cares perquè facin l’efecte dissuasori que han de fer. i de fet, tan se val el cares que siguin perquè ningú no les hauria de pagar. tothom hauria d’abstenir-se de fer allò que li podria suposar haver de pagar una multa. segurament dos cents euros serveix per dissuadir als ‘mileuristes’ però no a la gent que té un sou tan alt que arriba tranquil·lament a final de mes sense notar que ha pagat una multa. trobo que encara haurien de ser més cares.



segueixo escoltant rac 1 i m’expliquen que la generalitat ha decidit que a partir d’ara el finançament de les universitats dependrà del nombre d'aprovats, és a dir, les universitats rebran més diners com major sigui el nombre d'estudiants que superen el vuitanta per cent dels crèdits. expliquen que això és un sistema de finançament segons els objectius acomplerts.



no sé si s’han begut l’enteniment o ho fan veure. què aconseguiran a partir d’ara? que els professors es vegin obligats a aprovar en massa per tal que la universitat aconsegueixi més diners. si apliquen un sistema de finançament segons els objectius acomplerts, primer haurien de pensar quins són els objectius de les universitats. aprovar els estudiants? no! les universitat tenen objectius però són uns altres: formar la població, crear capital humà, fer recerca puntera, i molts altres més. sobre aquests objectius s’hauria d’aplicar el sistema. tal com el plantegen només aconseguiran grans nombres de titulats mal preparats i possiblement aturats.



i continuant amb rac 1 he sentit aquest comentari que m’ha trasbalsat:

La complicitat del silenci 23/09/2009

Rafael Vallbona

Si la Sindicatura de comptes i els auditors van alertar els anys 2002,5, 6, 7 i 8 d’irregularitats flagrants al si del Patronat del Palau de la Música i cap institució (ni Ajuntament, ni Generalitat, ni Diputació ni Parlament) no van fer res, com és manifest, llavors són còmplices d’en Millet i els seus. Ho puc dir més fort, però no més clar. I que no em vinguin amb matisos que sonen a excuses barates com les de Jordi Vilajoana, Ferran Mascarell o Antoni Castells.

La raó per la qual mai no es va investigar els números clarament fraudulents del Palau és ben senzilla: per no tocar, ni empolsinar, ni aixecar la sospita pública (abastament comprovada ara) sobre un dels caps de cartell de la burgesia catalana; aquella que ens van voler fer creure que havia salvat el país de l’ensulsiada del franquisme.

Ja ho veiem del que ens han salvat. Això si, intocables ho continuen sent, mani qui mani. Un motiu més per deixar de creure en aquest país i els que, diuen que el fan. Quina barra!”



12 comentaris:

McAbeu ha dit...

Vaig escoltar el comentari d'en Basté sobre la seva multa i vaig pensar el mateix que tu, no es pot demanar que s'abarateixin les multes (comparant-les amb els productes de primera necessitat com la llet o les patates) i menys quan es parla de que ens augmentaran els impostos com l'IVA que si que hem de pagar entre tots. Em va semblar un comentari molt demagògic i no és el primer que li sento al Sr. Basté, vaig fer el canvi de Catalunya Ràdio a RAC1, però a vegades m'ho fan repensar.

Clidice ha dit...

jo he tornat a Catalunya Ràdio, en Manuen Fuentes és força més bo que en Basté. L'argument d'aquest últim és terriblement capciós, ens està dient que les infraccions són acceptables i per això abaixar-ne el preu? Tens raó Kika, les multes són per dissuadir, que la gent, si no ens toquen la butxaca no fem les coses com cal. Respecte a això d'en Millet, em fa riure molt la hipocresia dels medis, dels polítics, i de la societat en general. Tots amb cara de sorpresa: "Oh! no ho hagués dit mai!". La cara de vergonya ens hauria de caure a tots! i alguns caps hauríem de poder fer rodar!

Ferran Porta ha dit...

L'important del tema Millet (intentant veure'n la conseqüència positiva) és que pot provocar certs canvis de mentalitat en moltes persones. Potser certes persones deixaran de veure's com a "intocables", i tots plegats aprendrem a considerar els altres com a igual de capaços de fer el bé, i de fer el mal. Més enllà dels cognoms i la procedència.

Bon post, Kika.

Ramon ha dit...

Si ha de ser com dieu, te l'haurien de posar sempre. No pot ser que depen del dia en fiquin més o menys.

PS ha dit...

De´n Basté, ni cas , no m´ha agradat mai ni em convencen la majoria dels seus comentaris, és un demagog. La Bonet m´adormia , vaig fer el salt a RAC1 i no l´aguantava més d´un quart d´hora, ara he tornat a Catalunya Ràdio, com la Clídice, però tampoc l´escolto tot el matí.
El tema de les universitats trobo penós que es regeixin per aquests objectius, a més aprovats, més diners, és inconcebible!
I el tema Millet...em temo que si estiren la manta quedaran TOTS ben retratats, els d´abans i els d´ara. El que no entenc és com aquest tiu encara la campa, ja hi tornem a ésser amb el tema dels calers, és que si els torna (que segur que ha sigut una ínfima part)
no deixa d´haver-hi delicte?
És tan trist que tot acabi allà mateix!

kika ha dit...

McAbeu, me n'alegro que pensis com jo. sobretot en aquest tema. tenia la impressio de que la meva opinió era una mica massa radical (massa tipus sala-i-martin).
jo també em vaig passat de catradio a rac1 quan va plegar el bassas. però mai m'ha satisfet massa. ara amb el fuentes no sé. no ha estat mai sant de la meva devoció. però potser l'hauria de provar.

Clidice, doncs potser m'acabaré convencent de tornar a catradio de seguida...

Ferran, ai! encara ets tan optimista! deus ser molt jove :-D

Ramon, de què? de multes? em pensava que aquestes anaven a preu fixe...

Pais secret, jo radio només l'escolto de bon matí, mentre em desperto.... definitivament, us hauré de fer cas i passar-me de nou a catradio.
respecte els lladres, sí que és molt trist que tots tinguin tan poca vergonya! deus ser que entre tots el ho permetem...

Mon ha dit...

Estic d'acord, les multes son pel que estan...
jo també estic temptat a passar a cat radio.....

kika ha dit...

Mon, me n'alegro. així no em penso tan radical :-) em sembla que vaig a canviar el dial del despertador :-)

Ferran Porta ha dit...

Sí que en sóc, sí: n'acabo de fer 42, i com si en tingués 24!

kika ha dit...

ja deia jo!
:-DDD

Mireia ha dit...

Kika, jo també penso com tu, que les multes i són per alguna cosa; sinó vols tenir-ne , a complir com la resta i comparar una multa amb el pa...
A mi en Basté em posa força nerviosa, té l'estranya virtut d'aconseguir que em posi d emal humor només de bon matí; sobretot amb els davantals de les 7 i les 8... és que ho diu tot amb aquella mala bava que ahhhh, em fa bullir la sant. Sort que normalment l'escolto al cotxe perquè si m'enganxa amb l'ordinador obert faria un post om em quedaria descansada.
Jo no acabo de veure calr passar-me a Catalunya radio, que estic amb Rac1 des de l'Hora del patí, amb l'Om però potser m'ho respenso, perquè en Basté em supera

kika ha dit...

Mireia, només ara he vist el teu escrit. jo ja fa dies que m'he passat a catalunya radio de bon mati.
el fuentes es una mica massa descriptiu, nomes t'explica el què sense posar-hi res de la seva part... de moment ho deixaré aquí