divendres, de maig 15, 2009

stardate: comunió

encara hi ha alguns nens i nenes que decideixen fer la primera comunió. o potser són els pares i mares que decideixen que els nens i nenes facin la primera comunió. no sé exactament perquè.

em van explicar que uns pares van oferir a la seva nena que triés entre fer la comunió o anar a disneyland paris. la nena va decidir fer la comunió, i es veu que els pares es van quedar sorpresos i desenganyats!

els nens i nenes d’avui dia que decideixen fer la comunió, sigui per la raó que sigui, preparen una llista de regals que voldrien que els fessin. com una llisa de noces, o com una carta als reis mags. en aquesta llista hi ha de tot: des de mp4’s, joguines, jocs d’ordinador, roba, ...

per norma general no faig mai cas del que els nens demanen a la carta dels reis. i els compro el que a mi em sembla. els meus nebots ja ho tenen clar això.

per la comunió tinc una estratègia molt clara: els regalo un nen jesús i una biblia infantil. penso que és que tot nen o nena que decideix fer la comunió ha de tenir.

clarament el meu regal no és mai el seu preferit. però trobo que és el que es mereixen quan decideixen fer servir l’excusa de la comunió per omplir-se de regals.

aquest any he decidit modificar una mica la meva estratègia i afegir un llibre infantil sobre ciència. m’ha semblat que seria més constructiu i complementa molt bé el lot inicial.

8 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

molt bona idea, ja n'hi ha prou de fer servir com a excuda la religió per a endinsar-se en el món consumista. Qui vulgui ser religiós, em sembla perfecte, però que no eduquem els nostres fills en la hipocresia

MARTELL DE REUS ha dit...

Ostres, amb el teu post m'has fet adonar que no he pensat en Confirmar-me. Vols dir que el Cardenal Martínez voldrà donar-me la bufetadeta a la cara ara que ja estic fent els tràmits de jubilació davant la TGSS??

PS ha dit...

Que dolentota que ets Kika, però que llesta!
Em sembla molt bona idea això del llibre de ciència per a compensar
el nen Jesús i la Biblia ;-)

content per poca cosa ha dit...

+ COHERÈNCIA!!!

Últimament me'n estic fent un tip!!! Que bé!!! Fffffffffffiiiiiiiiuuuuu!!!! fffffffffiiiiiiiuuuuuuuu!!!!

Thera ha dit...

Al cap de vall Kika, religiosos o no el que hem de ser els pares és coherents amb el que diem i el que fem, el més important és transmetre uns valors als nostres fills. Molt bona idea la del teu regal!

Gaia ha dit...

Molt bona idea la teva però per desgràcia seran ben pocs que la portin a terme.

Trini González Francisco ha dit...

Molt encertat i coherent, kika. Si tothom fes igual..., ai que poques comuniosn es farien per causa dels regals!
Jo vaig ser de les que va deixar escollir als fills "comunió sí" o "comunió no", sense més. Van escollir "comunió sí", com no..., però dóno gràcies als padrins i família que els féssin els regals tradicionals: cadeneta i creu, anell, rellotge, àlbum fotogràfic i algun llibre. La celebració va ser també, com el seu pare i jo vam creure que havia de ser, amb els pares, els avis i els padrins. I ells ben contents, perquè ningú els havia promès res més del que hi va haver.
Ambtot i el pas dels anys i madurant, estic convençuda de què, ara per ara, no tant sols no la farien, sinó que potser hi posarien diners i tot per no haver-la de fer. I és què..., qui és qui no està desenganyat també d'aquest cristianisme vaticà, que sembla que viu en un altre planeta?

Agnès Setrill. ha dit...

Jo pensava que en la meva generació tot això s'acabava, (tinc 36 any) Amí em van obligar.
El coherent amb uns pares no practicants, no és que sel's pregunti als nens que volen fer, sinó explical-s'hi el significat de tot plegat (costums i tradicions) i del perquè ells son els primers que no "van a missa". Que quan siguin grans, si ho volen, ho facin.
Digueu-me "rarota"!