dimecres, de març 25, 2009

stardate: equivocar-se

independentment de si decidim amb la ment o amb el cor, amb el temps la incertesa va desapareixent. el que un dia era incert al cap d’un temps ja no ho és. i arriba el moment de saber si les decisions preses un dia sota incertesa eren les bones o no.

quan pensem en les decisions preses temps enrera, les valorem des del que som avui. i com que el temps ens va fent canviar, és possible que avui siguem molt diferents de com érem en el moment de prendre les decisions passades. potser hem canviat de gustos, de manera de pensar, d’interessos, de valors, de vicis, de maneres de fer, de costums, ....

en qualsevol cas si avui estem contents amb el que tenim, és fàcil que pensem que en el passat hem pres les decisions correctes. i al contrari, si avui no estem contents amb el que tenim, és fàcil que pensem que estem així per culpa d’alguna decisió incorrecte que hem pres en el passat.

per això, quan prenem una decisió hem de ser conscients de que el que ens farà decidir si la decisió que prenem és equivocada o no té molt poc a veure amb el que som i el que pensem avui. perquè des d’avui fins el dia que es resolgui la incertesa hauran passat moltes coses, i sobretot haurem canviat per moltes raons, i avui no podem tenir una idea clara de les coses que ens agradaran o interessaran en el futur.

per tant, està be tenir en compte tota la informació que tinguem a l’abast quan hem de prendre una decisió, però no hem de tenir por d’equivocar-nos.

(nyap, te’l dedico)

8 comentaris:

MARTELL DE REUS ha dit...

Un exemple d'equivocació col·lectiva serien els resultats electorals al nostre País. Així ens va...

menta fresca, aufàbrega i maria lluisa ha dit...

ei, hola.
Donar les gràcies per haver visitat casa meva.
Fins aviat.

kika ha dit...

Martell, com??? ara sí que no t'he pillat!


menta fresca, gràcies a tu, i felicitats pel blog!

Joana ha dit...

També es important que si ens equivoquem, demanem disculpes.
A molta gent els hi costa...
Però s'han de pendre decissions, no esperar a veure què passa.
Petonet

Agnès Setrill. ha dit...

Pe això quan decidim bé,i passen els anys, i seguim creient que hem decidit bé, ens reconforta i anima per moltes altres coses. : )

Anònim ha dit...

Moltes gràcies!

Completament d'acord amb tú... així sembla molt més fàcil prendre una decisió, fas el que et diu en 'wishful' i feliç, i al cap d'un temps ja veuràs si l'has encertar o no. Be happy!

Màrius ha dit...

A base d'equivocar-te, t'acostumes i li treus importància als errors.
Al final, sols serveixen per a apendre.
Tens un seguidor més.
Què vols dir, amb stardate?
Perdona la ignorància...o l'error.

kika ha dit...

Agnès, doncs sí, la idea és que si al final estem bé és fàcil convèncer-nos de que ha estat per les bones decisions preses abans... som així.

nyap, sí, i no cal tenir gens de por d'equivocar-se :-)

Màrius, la qüestió principal sempre és: com ho podem fer perquè les coses no ens facin patir tant? i tot el que anem aprenent en aquesta direcció segur que val la pena.
i gràcies per passar per aquí.
"stardate" vol dir "data estelar" i fa referència a la primera paraula que deia el capità jean luc picard de la sèrie "star trek, la nova generació" cada vegada que feia una entrada al seu diari estelar, el "capitan's log", i d'aquí ve "kikas' log".
un plaer haver pogut fer-te'n cinc centims... comq ue és una de les meves obsessions m'agrada parlar-ne.