diumenge, de gener 25, 2009

stardate: el vent o ...

un altre trosset de “el salze cec i la dona adormida” de haruki murakami que m’ha cridat l’atenció:


“ a la vida totes les coses tenen un motiu.... Per exemple, el vent té un motiu. Normalment vivim sense ser-ne conscients, fins que un dia una cosa ens en fa adonar. El vent t’envolta amb algun propòsit i et fa trontollar. El vent sap tot el que tens dintre teu. I no només el vent: Totes les coses, fins i tot una pedra. Ens coneixen perfectament. De cap a peus. Però nosaltres només en som conscients en moments determinats, en moments en què no podem fer alta cosa que segui-les i acceptar-les si volem sobreviure i ser més profunds.”


potser la ventada d’ahir ens va fer descobrir alguna cosa...

7 comentaris:

Agnès Setrill. ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

descobrir que es mes fort que nosaltres i que no el podem dominar, nomes queda un remeei aadaptar-te a ell!!


petonss kiikaa:)

kika ha dit...

ei!!! si que va ser fort pel sud!!!

:-)

Anònim ha dit...

Descobrir no ho se,... però un cop més, la natura ens ha donat un senyal de la nostra vulnerabilitat respecte als seus capricis.

A vegades penso que, de tant en tant, ens crida l'atenció perquè no ens oblidem de que ella mana.

Anònim ha dit...

I si tot fós més sencill... vull dir sense conexió, es a dir si les coses passesin quan les circumstàncies ho permetessin... p.e. les fruites madures cauen quan el pes venç la resistencia de la tija.

Si ens ho mirem a posteriori, a tot se l'hi pot donar motiu o explicació, però i si no fós així, si no hi hagués alguna ment "inteligent" darrere per donar-los explicació, també passarien... oi?

kika ha dit...

agnès. mana o ens vol dir alguna cosa?

nyap. és clar que tot passa tan si hi pensem com si no. però si en algún moment determinat en podem aprendre alguna cosa... tot això que tindrem!

Agnès Setrill. ha dit...

Si,si, que mana, per sobre de totes les coses, és un déu bàsic.