dijous, de març 13, 2014

stardate: homes i homes

aquest dilluns el centpeus va publicar un apunt, que sense dir-ho explícitament, semblava clar que estava inspirat en el famós dia 7 de març: el dia de la dona treballadora.

a mi aquest dia m'inspira molta pena. tant pel que vol dir el fet que existeixi un dia així (que jo sàpiga, no n'hi ha cap de dia dels homes, ni treballadors ni aturats), com per les conseqüències que provoca aquest dia sobre la gent, que n'hi ha de molts tipus: d'eufòria, de ràbia, de revolució i de contrarevolució, ... 

ningú ha felicitat mai en aquest dia i tampoc ningú m'ha donat mai el pèsam. i jo en general no li faig massa cas.

però, durant la resta de l'any m'emprenya molt veure que tot avança i les dones es segueixen quedant enrere i ningú se n'adona. els homes no hi poden fer més, i les dones estem tan acostumades a que no se ens consideri,que ho trobem normal.

a l'hora de trobar persones per càrrecs de responsabilitat en qualsevol àmbit, com que (1) qui ho decideix són homes, degut a la inèrcia que portem i (2) amb les dones ni hi pensen, perquè són homes, aleshores les dones no són mai triades.

a l'hora de trobar persones per qualsevol altre responsabilitat en qualsevol àmbit, com que (1) qui ho decideix són homes, degut a que són els que ocupen els càrrecs de responsabilitat i (2) amb les dones ni hi pensen, perquè són homes, aleshores les dones no són mai triades.

com a exemple, mireu que passa amb els èquips dels programes de ràdio matinals de catalunya ràdio i de rac1.

l'equip de la mònica terribas té 21 persones: 10 homes, 10 dones, i una persona que es diu geni que d'entrada podria ser tant home com dona (de fet sembla una bona manera de forçar un empat tècnic, inclús amb un nombre senar).


Direcció i presentació: Mònica Terribas
Sotsdirecció: Marta Prat
Coordinació: Ximo Blasco
Realització tècnica: Víctor Villar i Pep Casanovas
Producció: Elisabet Espuny, Mònica Muñoz, Núria Ventura, Dolors Verdés
Redacció: David Bassa, Àlex Bosch, Sílvia Comet, Pau Escribano, Pepa Ferrer, Jordi López Casanovas, Geni Lozano, Enric Lucena, Judit Perpinyà, Marta Romagosa, Roger Rubio, Domènec Subirà.


l'equip del jordi basté té 18 persones i, si no m'he malfixat, només 4 dones, menys d'un quart.