dimecres, de març 19, 2014

stardate: això és una dictadura

la diferència fonamental entre una dictadura i una democràcia és que en una dictadura els governants fan el que volen i en una democràcia els governants fan el que els demana la gent. per això en una democràcia la gent vota i tria als governants que proposen fer allò que la gent voldria. i per això en una democràcia els governants estan interessats en escoltar el que vol la gent, per tal de poder fer promeses electorals que es corresponguin amb els desitjos de la població.

les actituds diferents dels polítics en dictadura i en democràcia no es basen en que en un cas els polítics siguin bones persones i en l'altre cas siguin unes persones super dolentes. la diferència rau en que en democràcia els governants han de guanyar unes eleccions. i per això durant les campanyes electorals, i també durant les legislatures han de convèncer als votants. en  democràcia, els polítics augmenten la probabilitat de guanyar les eleccions prometent i fent el que vol la gent. en canvi, en una dictadura, com que els governants tenen el poder assegurat, no els cal ni escoltar ni fer cas de la gent. per això fan literalment el que volen.

fa temps que les enquestes donen uns resultats molt favorables a la independència de catalunya. els últims resultats del ceo parlen de vora un 60 per cent de suport. i arrel d'aquests resultats la reacció del ministre margallo va ser:

"No es tracta de majories ni minories, sinó d'il·legalitat"

aquesta resposta correspon literalment a un comportament dictatorial. m'explico: la feina dels governants és precisament decidir allò que és legal i allò que és  il·legal. ells són els que tenen el dret i el deure de fer les lleis. el partit del ministre margallo, com que té la majoria absoluta del congrés, pot decidir fer i desfer les lleis de la manera que li plagui. sense demanar permís a ningú. per tant la legalitat vigent és només responsabilitat seva. si la legalitat vigent no s'adapta al que vol la gent és només perquè ells no ho volen. 

en aquesta declaració el ministre posa les lleis pel damunt de les persones. les majories de les enquestes reflecteixen el que vol la gent. posant la legalitat pel davant, ell declara que li importa un pito el que vol la gent. això és una actitud plenament dictatorial: faig les lleis que jo vull, sense tenir gens en compte el que vol la gent. això és el que els permet fer la majoria absoluta, els permet fer de dictadors.

és cert que aquests dictadors del pp s'hauran de presentar a unes eleccions en algun moment. pero la debilitat del psoe, el seu únic possible contrincant, li posa les coses tan fàcils, que poden feri desfer a gusta sense patir en el desgast electoral.

4 comentaris:

Oliva ha dit...

TAN UNS COM ALTRES,ENCARA VIUEN,DE LA "XORRADA" AQUELLA DE "CASTILLA ALMA DE ESPAÑA"..I LAS "PROVINCIES","SIERVOS" MAI SUBDITS....

Elfreelang ha dit...

tens raó és una dictadura ....

Anònim ha dit...

Per ser exactes, una dictadura implica que el poder recaigui exclusivament sobre un sol individu, i la veritat, no veig a cap dels del PP com un líder...

kika ha dit...

pons, en una dictadura el poder no recau exclusivament sobre una persona. per exemple, hi ha hagut juntes militar que han estat dictaures.. el que és necessari en una dictadura és que qui té el poder no tingui en compte a ningú mes per prendre les decisions. els dictadors són les care visibles del poder en les dictadures. pero si els qui manen no negocien amb ningú, encara que siguin cinquanta, o cinc cents o cinc mil, segueix sent una dictadura.