dimecres, de febrer 12, 2014

stardate: desobediència
en la presentació del seu llibre sobre les vies a la independència el martí anglada va dir que en alguns dels països que ell havia estudiat havien tingut primer una consulta i després unes plebiscitàries, en altres països havia estat al revés, primer les plebiscitàries i després la consulta, però en tots els països sempre hi havia hagut instàncies de desobediència.

per tant, i sense cap ànim de copiar a ningú perquè sí, penso que es hora de que aquí començem a donar a senyals de desobediència. després de les grans demostracions populars al carrer i de les exclamacions de sobirania del govern, penso que és el següent pas. una mostra més d’evidència del que molts volem.

i em sembla que el wert i les sentenciès del tribunal suprem estan oferint una oportunitat d’or a ciu. està clar que la llei wert i les sentències s’han de desobeïr. això ho pensa una gran majoria de la gent. i encara hi ha més gent que s’omple la boca de crítiques, incloent-hi la consellera. però la qüestió ara és posar fil a l’agulla per a una desobediència clara i explícita.


no s’hi val a dir que com que no s’ha d’aplicar fins al setembre ja en parlarem. els mestres estan disposats a desobeïr i demanen el suport del govern. doncs vinga, que ja només els cal dir que sí. no han de fer res. els ho han posat preparat en safata. entre tots (pp i mestres) ofereixen a ciu la seva gran oportunitat: si ciu decideix liderar la insubmissió haurà ofert als independentistes una gran opció electoral. això li farà deixar de perdre molts vots, i potser fins i tot recuperar-ne uns quants. i en canvi, si no els dóna suport pot ser la senyal definitiva per molts que la independència que clama mas és de mentida.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Tota la vida ens eduquen per obeir al sistema, es complicat desobeir, fa por >_<

rits ha dit...

Ja fa temps que ens anem dient que el proper pas (en molts sentits) és la desobediència civil, xò no ens acabem de decidir....