dimarts, d’octubre 15, 2013

stardate: diguem-ho pel seu nom



mai no hi ha hagut cap transició democràtica a espanya. l’únic que es va portar a terme va ser la restauració borbónica. ens van enganyar bé, i ens han tingut enganyats durant temps. però finalment l’encanteri s’ha desfet i som molts els que ens hem desenganyat.

per si encara queda algú que no ho ho ha vist clar proposo una demostració lògica:

si després de la mort del dictador hi hagués hagut la transició democràtica que ens van dir, aleshores avui tindriem un estat democràtic.

si avui tinguéssim un estat democràtic, aleshores els referèndum no només estarien permesos sinó que es farien servir normalment.

(recordem que els referèndums són l’instrument principal de les democràcies per fer arribar al governants les voluntats dels governats.)

com que avui els governants prohibeixen referèndums explícitament demanats per la població, aleshores això que tenim no es pot anomenar democràcia.

per tant, el procés polític des de la mort del dictador no va ser cap transició democràtica, sino que no va ser res més que la restauració borbónica.

dissabte passat vam tenir-ne una clara il·lustració a la plaça catalunya: hi havia una manifestació dels que s’anomenen democràtes demanant que es prohibeixi el referèndum.


paradoxes del país que ens ha tocat!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hi ha molta que quan no li agrada una cosa, vol que ningú la pugui fer, a casa meva els coneixem com a egoistes malparits

rits ha dit...

paradoxes que hem tingut ben endins del pensament força temps. Xò tot arriba, i ara sembla que estiguem despertant. Això si, sols és un despertar, queda molt camí per aconseguir una democràcia. Però l'aconseguirem.