diumenge, de gener 27, 2013

stardate: què és pitjor?





després de veure l'obra de teatre "adreça desconeguda"  (encara a la villarroel) que vaig explicar a l'últim apunt em van venir un munt de preguntes al cap, que al final van convergir en una: suposant que dues persones cometen exactament el mateix crim, què és pitjor?

que la motivació vingui de viure en un ambient enrarit, que et va condicionant la manera de ser i la manera de fer. on tothom accepta i dona suport al crim. on si actues d'altra manera t'arrisques a grans càstigs.

o bé que la motivació vingui d'un sentiment de revenja individual. que l'acció sigui pensada, dissenyada, i perpetrada per un sol individu.

potser no son comparables, o potser no val la pena intentar comparar-los.

però a mi d'entrada em sembla que per permetre un homicidi en el primer cas, només cal  no evitar-lo. sembla fàcil, sobretot si qualsevol altra acció posa la teva vida en perill. per això em sembla normal que les persones exposades a certs ambients acabin sent abduides (mentalment). has de posar grans restriccions a la ment, i ser molt valent per poder guanyar les forces que t'imposa la societat.

en canvi perquè un individu sol sigui el dissenyador de tot el crim, ha ser ser molt (mal) intencionat. ha de tenir una ment perversa. en aquest cas el més fàcil és evitar el crim. qualsevol altra acció ha de ser conscientment triada i executada. però, què és pitjor?

2 comentaris:

rits ha dit...

en tots dos casos no hi ha justificació. Tots dos son pitjors. No els puc comparar.

Daniel ha dit...

No he vist l'obra, però pel que expliques es per això que es tenen en consideració atenuants i agreujants per un mateix crim