dissabte, de desembre 01, 2012

stardate: dos misteris resolts



per què algunes persones són molt sovint triades per estar a les meses electorals i altres mai?


el reglament estableix que només les persones que tenen uns estudis mínims (batxillerat els presidents i estudis bàsics pels vocals). aleshores quan trien una persona a l'atzar, si aquesta persona no té els estudis mínims, van baixant per la llista fins que troben el següent que compleixi el requisit.
aleshores, si al cens, just abans del teu nom, hi ha molta gent que no té els estudis mínims, la probabilitat de que siguis triat pot arribar a ser molt alta, i en canvi si damunt teu hi ha una persona que té els estudis mínims la probabilitat de que siguis triat serà baixíssima. per això cada persona té una probabilitat diferent de ser triat.


per què serveixen els vots en blanc?
per poder fer quadrar els recomptes de les meses!

8 comentaris:

Sergi ha dit...

Interessant això de la tria de persones per les meses! Per sort, davant meu dec tenir una bona colla de cracks!

Garbí24 ha dit...

podem dir que hem d'estar contents de poder ser triats, encara que no desitgem ser-ho.

Elfreelang ha dit...

em conforta saber que en els darrers anys el nivell de formació del meu veïnat deu haver pujat molt de mitjana, al principi cada dos per tres em convocaven ( per sort a ser suplent) i ara fa molts anys que no em toca!

Anònim ha dit...

lo lògic seria que si toca a un que no té els estudis mínims tornessis a fer el sorteig, no? on s'ha de signar el manifest?

rits ha dit...

caram, ben curiós i no m'havia aturat mai a pensar-ho.
Dec tenir uns quants il·lustres al davant!! visca!!

El porquet ha dit...

Ostres, no ho sé si funciona realment així, però jo sóc dels que mai he estat cridat! I per cert, ningú proper de la meva família tampoc! O vivim entre veïns molt ben preparats o alguna cosa no acaba d'anar com hauria d'anar...

MARTELL DE REUS ha dit...

Com que ja fa molts anys que vaig estudiar i ja no em recordo de gairebé res, què hauria de fer per fer constar al cens com a nivell d'estudis la categoria d'analfabet funcional?

Clidice ha dit...

no ho sé, però ja és la quarta vegada que em toca punyeta!