dilluns, de novembre 05, 2012

stardate: la vaga europea



des que la van convocar que busco per internet informació sobre la vaga general europea del 14 de novembre. d'entrada em sembla estrany que la facin en mig d'una campanya electoral. no voldria (mal)pensar que la fan per perjudicar el vot (independentista) de ciu. de fet van dir que el dia no es podia negociar perquè estava triat des d'europa.

però la veritat és que no hi ha notícies internacionals sobre el tema. la majoria són espanyoles. i pel que sembla només tindrà lloc a espanya. potser a portugal també però no està clar. a grècia sí. però grècia no compta perquè allí tenen vaga dia sí, dia no. en algun moment anomenen també malta i xipre, però tampoc és res clar.

aleshores, si la vaga és bàsicament a espanya, la data no hauria de venir condicionada per ningú altre, no? però tot apunta cap a una altra banda. tot em fa pensar que els únics responsables d'aquesta decisió. són els espanyols amb intenció d'interferir amb la campanya electoral de catalunya.

4 comentaris:

miquel ha dit...

De tota manera, kika, mai en la història del XIX, XX i XXI les vagues, fins i tot les "generals" se les havien passat tant pel... els governs "democràtics".

Miquel Saumell ha dit...

Hola kika,
La data de la vaga "europea" (de moment només d'alguns "pigs" de l'Europa del sud) ja estava fixada bastant abans de la convocatòria de les eleccions. Pel dia 14 jo tenia un vol reservat Lisboa-Bcn i fa temps (encara no es coneixia la data de les nostres eleccions) que el vaig haver de canviar per un altre vol l'endemà.
Dit això, aprofito per comentar que, tal com jo ho veig, aquesta vaga no servirà per a res de positiu. Al contrari, ens farà encara més pobres, que ja és dir. I sé d'algunes empreses pràctiques que entre direcció i treballadors ja tenen pactat treballar el dissabte anterior o posterior per "recuperar" el 14.

Garbí24 ha dit...

jo no penso fer vaga, et quedes amb cara de gilipolles quan veus que has perdut el sou i només un trenta per cent l'ha seguida. No em fotran més.

Clidice ha dit...

Al final, ni els sindicats es creuen el que postulen. El desànim és total i ells actuen d'esma, fent allò que sembla els diu el seu guió. Moments ben tristos pels obrers d'aquest país.