dilluns, de juliol 23, 2012

stardate: com ho podem fer?


tot i que l'evolució de les condicions econòmiques sembla que ens la vulgui regalar de seguida, la independència encara està per fer. i per molt que hagi de ser una decisió política, es veu clar que la classe política catalana, sigui del color que sigui, no la prendrà mai.


o sigui, que si volem sortir del merder on ens ha posat l'estat espanyol ho hem de fer la gent del carrer. no podem esperar que ningú altre ho faci.

de fet no cal inventar res. ja existeixen moltes iniciatives, a banda dels partits polítics, que treballen per la independència. algunes des de fa temps, altres més recents. i només podem saber quina és la iniciativa que funcionarà, la que serà la clau per la independència, quan veiem que funciona de veritat. mentrestant, totes ens poden semblar exitoses en alguns aspectes i desastroses en altres.

el que està clar és que la iniciativa que aconseguirà fer-nos independents serà aquella que aconsegueixi tenir un gran nombre de gent al darrera. la quantitat de suport que tingui la iniciativa és l'única variable que sabem segur que ha de ser gran perquè tingui èxit. és l'única condició que és absolutament necessària. totes les altres poden ser més o menys rellevants però no són indispensables.

per això, si de veritat volem fer alguna cosa per la independència, penso que el millor que podem fer és donar tot el nostre suport a totes les iniciatives que la persegueixen. i a cada una com si fos la única possibilitat que tenim. siquin com siguin. d'aquesta manera podem estar segurs que afavorim aquella iniciativa que al final funcionarà.

3 comentaris:

Elfreelang ha dit...

Hem de prendre nosaltres la iniciativa això està clar els polítics per si mateixos ja ens han donat prou mostres de no gosar o no voler... jo vaig participar en una web que demanava donar la cara per la independència potser és simbòlic però tot va sumant

nyap ha dit...

Cert el que dius. Si més no, sempre he pensat que per aconseguir la independència haurem de sumar a la iniciativa que sigui un sector de la població que no se sent català en absolut, i al que només es pot convèncer amagant les barretines i blandin només els motius econòmics.

kika ha dit...

Elfreelang, tot val. tot fa servei. almenys jo ho penso així.

nyap, és clar. de fet no cal sentir-se català per ser independentiste. només cal tenir dos dits de seny!