dimecres, de juliol 25, 2012

stardate: anc



hi ha gent que per diverses raons critica l'assemblea nacional catalana (http://assemblea.cat/).

als que la critiquen perquè no es creuen que pugui fer res per la independència els ignoro aquí, i els refereixo a l'apunt anterior. allí hi haurien de trobar raons per deixar de ser tan incrèduls. i si no ho aconsegueixen, pitjor per ells. seguiran patint sense poder veure el final del seu patiment.

des de la gent de les cup surten almenys dues grans critiques

1) el mapa de l'anc. és un mapa que contempla tots els territoris en els quals han sortit moviments que s'han adherit a l'anc. i no inclou aquells territoris on això no s'ha donat. en concret no inclou la totalitat del territori dels països catalans.

2) l'anc no pren posicions davant temes que no siguin la independència. fins i tot davant de qüestions socials i/o econòmiques que poden arribar a fer sortir al carrer a gran part de població.

no comparteixo cap d'aquestes crítiques. al revés. considero que aquestes dues condicions de l'anc són part de la seva definició i són derivades dels seus objectius.

si l'anc és un moviment que vol coordinar la iniciativa de la gent, només es pot definir allà on la mateixa gent vol que hi sigui. no es pot imposar sobre gent que no hi té prou interés com per demanar-la.

si l'anc té com a únic objectiu la independència, i per això pretén incloure gent de tot l'espectre polític, no pot prendre posicions en les altres dimensions, ja que això dividiria en comptes d'unir el conjunt dels seus suports, i aniria en contra del seu únic objectiu.

2 comentaris:

Joan ha dit...

És la cantarella de sempre. Prioritzar la visió personal al conjunt, els interessos propis als globals. Només espero que a l'hora de la veritat (que està cada dia més aprop...) anem tots a la una i deixem de fer el babau.

MARTELL DE REUS ha dit...

A hores d'ara, la crítica s'ha de fer sempre als españols o als botiflers col·laboracionistes. Els que vetllem per assolir d'una punyetera vegada la Independència, de moment, hem de mirar de mantenir la unitat. Quan siguem independents ja ens anirem barallant...