divendres, de febrer 17, 2012

stardate: monarquia o república


després de sentir-ne parlar tant em vaig perdre el directe. però l'he vist a la carta. el reportatge està bé. és interessant. suposo que no diu res que no se sàpiga ja, però està bé que es digui en públic i que es vagi recordant al públic. es pot veure aquí.
el ferran és queda amb una frase que deu n'hi do. i jo mentre el mirava me n'he apuntat algunes altres:
és el millor rei de la seva dinastia
és el millor rei que ha tingut espanya
la segona república va ser la causa de la guerra civil
la república és la solució a la crisi i a l'atur
aquesta monarquia ha produït els millors 30 anys de la història d'espanya
la constitució ha de ser permanent

el pitjor és que aquestes afirmacions no les diu la gent del carrer, sinó gent amb gran influència sobre els afers públics. amb autoritats així no podem esperar gaire més del que estem obtenint.

10 comentaris:

El porquet ha dit...

Amb una de les primeres frases del reportatge ja n'hi havia prou per a que se t'ericessin tots els pèls i cabells. El senyor Alejo Vidal Quadras va deixar caure que la república era la causa de que hi hagués hagut 1 milió de morts.... quina barra i quins sants collons, i es va quedar tan ample.

Sort que teníem l'Anasagasti per anar fent els contrapunts amb aquella actitud xulesca basca que tant ens manca aquí.

Dit això a mi és un reportatge que ni fu ni fa. De fet no me'l vaig mirar pas sencer. La meva prioritat és Catalunya i no pas si hi ha d'haver monarquia o república a espanya, doncs siguin el que siguin seguiran essent espanyolíssimes. Primer la independència, i després ja discutirem quina mena d'estat volem.

Carquinyol ha dit...

La Constitución és aquell llibre sagrat que el Santo Paco va baixar de la muntanya de la creu del Valle de los Caídos un dia que va pujar tot cercant espàrrecs, oi?

Ferran Porta ha dit...

A mi el repor també em va deixar més fred del que esparava. Potser perqué efectivament no es diu absolutament res nou, potser perquè -sense ser-ne del tot conscient- pateixo de la mateixa síndrome del porquet: en realitat, me la bufa quin sistema vulguin tenir els espanyols.

Whatever.

MARTELL DE REUS ha dit...

Per mi el debat entre República o Monarquia és irrellevant. A Catalunya nomès podem aspirar a una República després de l'extinció del llinatge comtal català el 1410 amb la mort de Martí I, l'Humà.

Potser els veinots del costat tinguin aquest debat entre que els mani un Borbó o una III República Española, però aquest és el seu problema....

Unknown ha dit...

Cal també posar subtítols a cada frase: qui les diu.
Hi ha moltes que em van revoltar, però una del les que tu esmentes, especialment:

la segona república va ser la causa de la guerra civil.

Qui va ser el coplpista que es va carregar un govern democràtic. Tendenciós. Insultant. Vergonyós.

Joan ha dit...

El pitjor de les dues primeres és que hi podem estar d'acord. I si aquest és el millor...

El debat em sembla estèril. La monarquia és una institució caduca. I punt. És inadmisible que algú tingui drets adquirits per ser fill de. I que estigui per damunt de la llei. I que li paguem entre tots una bona morterada per no fer res, etc, etc, etc.

Unknown ha dit...

Joan, amb les 2 primeres hi podem estar d'acord. I què?
"és el millor rei de la seva dinastia"
perfecte, el millor rei ñes el que no existeix. és la dinastia la que no hauria d'existir. Punt
"és el millor rei que ha tingut espanya".
és d'aplicació el mateix comentari que acabo de fer per a la primera frase. Punt.

El tema és justament el que tu dius: "És inadmisible que algú tingui drets adquirits per ser fill de".

Garbí24 ha dit...

NO donaré mai suport a gent que no faci res per un país i a sobre ens xucli la sang per viure com un rei.

Elfreelang ha dit...

És com dir que els jueus van ser responsables de l'extermini....quin personal que encar és al poder....quina vergonya i quina indecència!

kika ha dit...

la qüestió que intentava proposar a l'apunt no és tant si monarquia o república, i encara menys que prefereixen els espanyols, ja que no m'importa gens.
el que volia dir és que en aquest reportatge les persones d'aquí i d'allà amb autoritat per prendre decisions i per manipular les opinions de la gent demostren tenir una mentalitat tancada, obtussa, retrògrada, i un intel·lecte tan minso que ... pobres de nosaltres que tenim el futur en les seves mans!