dilluns, d’octubre 17, 2011

stardate: quantes sensacions!


perquè les sensacions vénen dels sentits, no?
diu que els romans després d'observar que el vi els oferia grans sensacions per l'olfacte, el gust, el tacte i la vista, van inventar-se el brindis. així també sentien el vi per l'oïda. i a mi m'ha passat una cosa semblant ... o paral·lela ... o només m'ho he imaginat.
mentre estic a fora esperant s'obre la porta i m'arriben les primeres olors. com m'agrada. al cap d'una mica entro i dins l'olor és general. fa una mica de pena pensar que al cap de poc el meu nas s'hi haurà acostumat i ja no la sentiré. però llavors em fan enfilar escales amunt, i des d'allí veig els colors vermells, i unes bombolletes que em diuen que tot allò és viu. i sento olors encara més fortes. les puc anar olorant d'una en una. i no sé quina triar, m'agraden totes.
després vénen els experiments. sembla un puré espès, com una mermelada. però mira què passa quan ho apreto. gasos i líquids s'alliberen. i jo bado. i quan em sembla que ja ho he vist tot, em fan posar la mà dins, fins abaix, tot el braç és dins. ara les sensacions és multipliquen: olors, colors, carícies, pessigolles. m'agradaria fer-les durar però no goso.
em conviden a afegir-me a la taula de tria. m'expliquen com ho he de fer. primer tímidament no goso tocar gaire cosa, però al cap d'una mica m'animo i sense donar-me'n compte fa no sé quant temps que estic allí dreta (i no em fa mal l'esquena!), amb la vista que em balla amb la taula que tremola, i triant com si ho hagués fet tota la vida. i és que veure'l tot allí escampat i poder anar tocant-lo produeix una altra gran sensació.
a l'hora de dinar tasto un vi, un privilegi. i per l'oïda va arribar ell. no va caler cap brindis!
de record de totes aquestes emocions em queden dues taques a les sabates. una de més grossa i una de més petita. espero que durin, per si la memòria em falla.

6 comentaris:

mar ha dit...

fascinant i sorprenent!
quina envegeta sana...
esperava aquest apunt... em calen però, més detalls...

petons i bona setmana!

Clidice ha dit...

fins i tot les taques són sensacions! genial :)

Jordi ha dit...

Ostres, això sí que és un luxe poder trepitxar-lo i tot!! Les sabates, cap al museu de la kika en alguna vitrina!

kika ha dit...

mar, has estat més que tot això. una autèntica passada. ai! quan ens veurem tu i jo?

Clidice, tens raó, perquè només de veure-les ja renoven les sensacions viscudes :-)

Jordi, res de museus. les porto, amb les taques, i ben satisfeta! :-)

El porquet ha dit...

Caram! Si m'has fet arribar a mi i tot totes aquestes sensacions! I quina oloreta mareta meva!

Genial!

kika ha dit...

porquet, realment va ser tot una meravella!