divendres, d’octubre 21, 2011

stardate: presa de pèl


compro tres llibres. no són ni de tapa dura ni són gaire grossos. i quan vaig a pagar m'adono que aquelles tres cosetes costen cinquanta euros. com pot ser? cinquanta euros! o sigui vuit mil peles? tres llibres de no res! ho trobo caríssim!
(em fa pensar en aquells llibres que quan era jove comprava per sant jordi. aquells llibres blancs del cangur d'edicions 62. segons la meva memòria crec que valien entre cent i dues centes pessetes cada un. o sigui que en termes mitjos valien un euro dels d'ara. és clar que ja fa trenta anys d'allò. però vol dir que en trenta anys el preu d'un llibre s'ha multiplicat per quinze o vint vegades.)
i per més inri la senyoreta de la caixa em dóna una targeta i em diu que la desi i que si compro llibre més ja l'hauré completada, i en la compra següent em faran un descompte del cinc per cent. o sigui que per tenir un descompte d'un euro m'hauria de gastar més de vuitanta euros. i per tenir un descompte de dos euros me n'hauria de gastar més de cent. és una presa de pèl o què?

9 comentaris:

Rita ha dit...

Són cars els llibres.

A la majoria de llibreries ara fan un 5% de descompte per la compra de llibres, sigui 1 o més, amb el carnet de biblioteques o el d'Òmnium Cultural.

Jo ara tinc per costum preguntar-ho, perquè ells no solen dir-ho, i si no el fan, me'n vaig a una altra.

I a la Central fan un carnet gratuït amb el que també et fan el 5% per compra i descompte a la cafeteria de la del carrer Mallorca.

Carquinyol ha dit...

Un atracament a mà armada.

I si veus que respecte els llibres digitals els preus no varien pas gaire més encara.

sargantana ha dit...

tinc una amiga a mallorca que em va explicar que feien una fira del llibre *de regal*
la abiblioteca treu les edicions repetides, llibres en stock repetitso menys nous de cobertes i els posa a la fira
si tens menys de 28 anys...en pots triar 8 de gratis
esta be no??
jo no vaig que ja els tinc fets els 28..jajajjaja

Garbí24 ha dit...

i el pitjor de tot es que el pobre escriptor en veu ben poca cosa.....

Jordi ha dit...

Bàsicament sí. De fet la cultura és molt cara. Els llibres estan intocables. Preus de vint-i-pico euros per llibres no es poden permitir, que diria aquell. Es passen una mica.

Joana ha dit...

Qualsevol novel·la de no res, ja costa 20 euros. La última del Cabré en val 26 i ho vaig mirar per llibre electrònic i també està vora el 20.
El descompte aquest que et faran, és una presa de pèl, si després de gastar-te 80 euros et descompten 1, uf, quin dispendi!

À ha dit...

Joana, però consola el fet que el llibre del Cabré, almenys és un totxo!

El porquet ha dit...

Els llibres s'han posat pels núvols, estan caríssims. El que passa és que els que n'estem malalts no podem parar de mirar-ne i sempre, de tant en tant, n'acaba caient algun.

Jo m'imposo restriccions de setmanes per evitar entrar a les llibreries (si hi poso els peus sempre en surto amb algun llibre i la cartera buida...).

L'altre dia vaig comprar el del Cabré i em va costar gairebé 30 euros!!! Cinc mil peles!!! En fi, malalt com estic de Cabré les vaig pagar religiosament... i fervorosament!

kika ha dit...

Rita, llavors, per què no baixen els preus i ja està, en comptes de tantes collonades?

Carquinyol, això encara fa més vergonya. com s'atreveixen a vendre'ls quasi bé al mateix preu que els altres?

sargantana, m'has fet recordar que a algunes biblioteques dels estats units, un cop a l'any posaven paradetes fora i venien llibres usat, que ja no els servien, a un dolar, o a dos dolars... suposo que aquí això seria impensable!

garbi, sempre igual: engreixant als grassos!

Jordi, es passen moltíssim!!!

Joana, estem totalment d'acord!

À, relativament també em sembla que aquest llibre és barato... en termes d'eurus per paraula!

porquet, doncs ja ens explicaràs que tal el llibre... jo encara no m'hi he atrevit!