diumenge, d’octubre 09, 2011

stardate: canvis de temps


els homes i les dones del temps han estat comentant últimament que aquest octubre ha estat dels més càlids de la història. que no és normal que a l'octubre faci tanta calor. deu ser cert.
de totes maneres jo recordo perfectament que aquest any, cap a mitjans de juny feia molta calor. calor d'estiu. si l'estiu comença cap al 20 de juny i acaba cap al 20 de setembre, no hauria de fer la mateixa calor l'1 d'octubre que el 10 de juny? vull dir que si comptem els mateixos dies abans de que comenci l'estiu i després de que acabi l'estiu la temperatura hauria de ser similar, no? o la simetria no aplica amb això del temps?
jo no veig cap raó perquè no hagi de ser simètric, però potser se m'escapa alguna cosa. segur, vaja! o sigui que si algú té una explicació millor serà benvinguda.
per altra banda els mateixos homes i dones del temps van avisar de quin dia canviarien les temperatures. segons totes les previsions el dijous faria temps d'estiu i el divendres faria temps de tardor.
feia dies (setmanes!) que havia notat que unes sandalies que aquest estiu he portat molt s'estaven trencant per moments (no són aquelles que van soles, per sort!). tenia decidit que acabaria la temporada amb elles i després les jubilaria. per això durant setmanes no me les vaig treure dels peus. per poder fer un bon comiat. també tenia l'ull posat en una jaqueta d'estiu que s'havia anat desintegrant amb els anys. però era tan còmoda! d'aquelles que pots portar sembre rebregada al bolso, que fa servei en un vespre fresquet, i que lliga amb qualsevol cosa que portis. però ara ja feia molta pena. finalment, hi havia uns pantalons que encara que feia veure que no passava res, tenien unes taquetes que ja feia temps que per molt que les rentés no marxaven.
total, que vaig decidir que dijous a la nit, com que era quan oficialment canvia el temps, tot això faria cap a la brossa. i dit i fet.
quan arribi el bon temps potser ho trobaré a faltar... o potser ja no ho recordaré.

10 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Això de les dates de l'estiu... el que dius sembla absolutament raonable, però sent de lletres (i pures, a sobre) és més que possible que també se m'escapi alguna cosa.

Ja sou una mica de tardor? aquí ahir vam entrar... a l'hivern (i jo, esclar, encantat :)

Schönen Sonntag / Bon diumenge!

gatot ha dit...

recordo una nit de 31 de desembre (no recordo si era el 2003 o el 2004) a Pujals dels Cavallers, al Pla de l'Estany, que a quarts de dues de la matinada estàvem fent arengades a la brasa només vestits amb banyador de la calor que fotia.

Ho recordo, és clar, com a fet excepcional. Ahir divendres, a quarts de vuit del matí, els termòmetres de carrer marcaven 18 graus. A mig matí va entrar l'hivern i ens glasàvem (a Girona) i a migdia, tornàvem a ser a ple estiu.

Tan de bó només ens amoïnés el temps!

bona matinada, kika!

Anònim ha dit...

Si que se us escapa alguna cosa, sí...jo no sóc antesa, però és evident que les hores de sol hi tenen alguna cosa a veure, ara a les 8 del vespre ja és de nit, i a les 8 del matí no pot fer calor, perquè encara no ens han arribat els raigs del sol.

Elfreelang ha dit...

Això del temps i les estacions ....és tan relatiu...però deus tenir raó..si al juny feia calor...més calor que el juliol ,va semblar més de primavera que d'estiu...aleshores potser és l'estiu que s'ha allargat ...ja m'he fet un embolic

Clidice ha dit...

té, mira, m'és ben be igual el que siguem, però, perlamordedéu! que plogui, punyeta! I també que faci fred que ja n'estic fins al capdamunt de les sandàlies :P

El porquet ha dit...

Doncs ha fet un cap de setmana amb una caloreta que déu n'hi do. I espera que em sembla que aquesta setmana el mercuri torna a pujar!

No, no noooo no apartis les sandàlies encara!

Joana ha dit...

L'Anònim té raó, les hores de sol no són les mateixes i per tant la temperatura no pot arribar a pujar igual i no pot ser simètric, a més ara a la tardor, la terra i el sol s'allunyen, al contrari que passa a l'estiu.

M'agradaria poder dir-te que tot això que has enviat a la brossa no ho trobaràs a faltar, però si no tot, alguna cosa segur, en sóc especialista en això!

kika ha dit...

Ferran, doncs jo ara ja no ho veig tan raonable... crec que ja he descobert l'error... feliç hivern! :-)

gatot, caram, hi ha vegades que el temps està ben boig. bona i moderada tardor! :-)

Anònim, és clar! les hores de sol són diferents, i no és simètric! de fet en aquest sentit el que és simètric és la primavera i la tardor, ja que les hores de sol durant la primavera augmenten de la mateixa manera que disminueixen amb l'avanç de l'estiu!
gràcies! he vist la llum! :-)

Elfreelang, segons la meva última teoria no! ara hauria de fer tan fred com al final de l'hivern... cap a finals de març...

Clidice, el fred segur que no tarda... la pluja ja ho veurem!

porquet, si torna a fer calor i jo ja he llençat les sandàlies! vaig anar massa depressa :-)

Joana, finament he entès lo de les hores de sol... i sí, ja començo a trobar a faltar les coses que vaig llençar... ai! :-)

Jordi ha dit...

El temps és ben boig. Recordo l'any passat que gairebé mengem els moniatos i les castanyes en calçotets!

kika ha dit...

Jordi, i aquest any em sembla que anem pel mateix camí! :-)