diumenge, de juliol 03, 2011

stardate: carbassons


aquest cop amb l’arribada del bon temps he descobert els carbassons. de moltes formes i maneres. coneixia els carbassons normals només. i ara he descobert carbassons grocs, carbassons rodons, mini carbassons, i sobretot: la flor del carbassó.






aquests mini carbassons amb flor són la descoberta que he aprofundit més. rebossats amb tempura, o pels menys sofisticats com jo, amb farina i cervesa estan boníssims. ara em falta provar de farcir les flors amb una mica de foie o amb una mica de formatge de cabra. només poden millorar.

els carbassonets grocs i els rodons els provaré de seguida.  per la web he trobat receptes que recomanen farcir-los amb un sofregit i amb formatge pel damunt. suposo que el que cal és anar inventant variacions, per no quedar-se sempre amb el puré de carbassó.  que ja és prou bo, ja.



12 comentaris:

fanal blau ha dit...

Mira, em fas venir salivera!
Ja ens podries convidar a sopar, no?

Garbí24 ha dit...

Pobre Ferran Adrià....ja pot començar a buscar-se feina

J ha dit...

Crema,la crema de carbassó està molt bona i , diuen, és fàcil de fer.

Salut!

Elfreelang ha dit...

Què bons els carbassons! mmmm

El porquet ha dit...

Ooooh, m'encanten els carbassons!

J ha dit...

http://annafs-cuinafcil.blogspot.com/2011/07/milfulls-de-carbasso-i-pasta.html

Joana ha dit...

N'hi diuen badocs, a la flor arrebossada i la flor, tant pot ser de carabassó, com de carabassa, vaja qualsevol de la família, que totes fan la mateixa flor. Suposo que els pagesos, veient que la gent els fotia la flor i es quedaven sense el fruit, han optat per comercialtzar la flor també.

zel ha dit...

No és pas d'ara, aquest costum, jo recordo molt la meva iaia fent-nos com un regal, les flor de carbassó arrebossadetes, així, amb farina i un punt de clara d'ou, ens llepàvem els dits!

Bon profit!

Ferran Porta ha dit...

Jo no sé si m'he despertat fa una estona per la gana, però sí sé que, en llegir-te aquest apunt, m'ha vingut al cap la sopa de carbassó de ma mare. Nyam i bon profit!

kika ha dit...

fanal, quan vulguis! estàs convidada! :-)

garbi, no cal que pateixi el ferran adrià. que el que jo faig són plats consistents, no aquelles miquetes :-DDD

Joan, la crema és elq ue jo li dic puré. i sí, és molt bo. però tot això altre és encara més bo! :-)

Elfreelang, sí!!!! :-)

porquet, doncs vinga, anima't a fer experiments! :-)

Joan, això sí que és sofisticat! :-) massa per a mi :-)

Joana, les flors que jo dic tenen el minicarabassó encara enganxat...

zel, així que això no és cosa del ferran adria`? vaja! :-D

Ferran, doncs digue-li a ta mare que també faci experiments amb els carabassons... i ja ho veuràs com xalaràs! :-)

Joana ha dit...

Arrebossats amb tempura...és l'antipasto italià :)
Boníssims!
Bon estiu Kika!

kika ha dit...

Joana, segons m'han dit l'equivalent casolà de la tempura és farina i cervesa!