dilluns, d’abril 11, 2011

stardate: m’agrada


m’agrada la idea de reservar un dia de la meva vida a afegir un granet de sorra a una cosa molt gran.

ha estat un dia molt llarg i molt intens. ple d’emocions. primer un gran patiment per veure com reaccionaria el gran monstre de barcelona a la crida. els resultats de les consultes anteriors sempre demostraven que com més gran era la ciutat més costava la participació. les mides de barcelona oferien un repte molt difícil. i feia patir que tot i els esforços que hi convergien els resultats podien ser molt minsos. els portaveus, conservadors, també patien. les seves declaracions eren molt prudents i no deixaven lloc a grans esperances.

però al final: tot un èxit. un èxit grandiós. algú deia: a barcelona han tingut una participació com a molins de rei. però això ha deixat a molins decideix en ridícul. i me n’alegro. i molt! avui tots erem barcelona. i el resultat de barcelona decideix ha estat una gran cirera que ha culminat el pastís de les consultes.

l’emoció de tanta gent que hi ha participat. els més joves nerviosos per ser la primera vegada que votaven. els més grans que exclamaven que després de tants anys d’esperar ja es podien morir tranquils. encara que alguns s’hi encaparrin (abc, la razon) els constarà destruir-ho.

i els polítics d’aquí més val que s’espavilin. no és cap broma això. els que han votat avui, només per poder sortir a la foto, han quedat ben retratats!



9 comentaris:

Carquinyol ha dit...

Els organitzadors i els voluntaris poden estar ben orgullosos de la feina tan ben feta que han fet i els resultats obtinguts.

sànset i utnoa ha dit...

Vol dir alguna cosa... que ara hem d'anar a per la "de veritat"!

*Sànset*

fanal blau ha dit...

Haurien de sortir retratats els dos cents cinquanta mil ciutadans, i no els polítics; perquè els ciutadans si que han votat convençuts i compromesos amb un canvi i una necessitat, i una voluntat de poder decidir.
Gràcies kika, a tu i a totes i tots els que heu afegit el vostre granet de sorra.
Que tinguis molt bona setmana!

El porquet ha dit...

Molt bona feina s'ha fet des d'aquesta plataforma, organitzadors i voluntaris.

Ara caldria no deixar morir aquesta petita llavor que s'ha sembrat. Sembla que si la classe política no té els pebrots per a posar aquest tema sobre la taula haurà de ser la societat civil la que els hi posi.

Joan ha dit...

Entre l'Hereuet i els verds no van aconseguir tants vots a les municipals del 2007, i no parlem ja de la consulta en diagonal.

Ens hauran d'escoltar. Avui hi som una miqueta més a prop. Gràcies.

L'home del sac ha dit...

Felicitats!

Garbí24 ha dit...

a veure per quan el de veritat......en aquest hi hauria un 80%....però també hi haurien més no

Lluís Bosch ha dit...

Crec que com a exercici de democràcia participativa ha estat una experiència important, i tan de bo els polítics s'ho apuntin. De tota manera, jo avui escoltava les diverses valoracions i no n'he sentida cap que no fos esbiaixada, interessada i per tant poc seriosa.
Com els passa als d'ICV, a mi em va faltar una tercera opció, que seria la federalista, i potser per això no vaig anar a votar.
per quan el referèndum sobre la monarquia/república?

kika ha dit...

Carquinyol, i també estaven ben sorpresos!

Sànset, si? doncs vinga... on? quan? com?

fanal, els polítics que de veritat volien sonar suport, havien de fer-ho activament, i des de bon començament. que això ha estat un procés molt llarg i molt feixuc! arribar a l'últim moment només per fer-se la foto ... fa angúnia de veure!

porquet, espero, desitjo.. a veure què passarà!

Joan, ahir, sí... però quant dies durarà...em sembla que avui ja ningú se'n recorda... passarà com amb la mani de juliol, que l'endemà van anar tots corrent a fulminar la llei de consultes...

home del sac :-)

garbi, tan de bo ho poguéssim veure què surt!

Lluís, vient l'estructura mental franquista que hi ha a tota espanya (tota! no només les dretes!) no sé com encara algú pot esperar res d'un model federalista espanyol!