dimarts, de febrer 15, 2011

stardate: sorpresa


sorprèn veure algú amb aquestes característiques perquè estem covençuts de què si existeixen n’hi ha ben pocs.

que reconegui que en l’actualitat existeix el nacionalisme lingüístic espanyol com  una ideologia etnocida, retrógrada, nacionalista, excloent, radical, que està instal·lada en l’opinió pública, en les mitjant de comunicacio, en les universitats, al govern, ... que té com a objectiu eliminar les altres llengües de l’estat.

que tingui tants arguments per a demostrar-ho:

“l’espanyol és la llengua comú perquè és l’única que tothom entén”
si totes s’assemblen molt perquè a més de tenir el mateix orígen han estat veïnes durant molts segles, aleshores si els castellans no estan menys dotats per les llengües, el català a madrit és tan fàcil com el castellà a barcelona

“des de l’època medieval el castellà ha estat l’única llengua de convivència”
això és un insult per a les altres llengües.

“està bé que el castellà s’hagi d’estudiar al brasil obligatòriament; i està malament que el català s’hagi d’estudiar obligatòriament a catalunya”
no té cap sentit

“la feble imposició del castellà es demostra amb l’existència del català, del gallec i del basc” vol dir que per acabar amb una llengua no n’hi ha prou amb l’extermini cultural sinó que fa falta l‘extermini real!

“l’espanyol té un problema a espanya, i ningú s’atreveix a posar-hi solució”
és un pensament etnocida!


i és que és ben cert que

“hi ha gent a qui no li agrada que es parle, s’escriga o es pense en català. és la mateixa gent a qui no li agrada que es parle, s’escriga o es pense.” Ovidi Montllor.

4 comentaris:

Carquinyol ha dit...

El problema és que a l'espanyol li hagués agradat fer com va fer el francès i vol ser com a ell...

kika ha dit...

Carquinyol, esperem que no se'n surtin!

el paseante ha dit...

Crec que el problema no és de la llengua castellana. Només és un mecanisme de transmissió de cultura. Jo l'utilitzo en el meu blog, tot i que sóc catalanoparlant. Català, en definitiva. El problema és econòmic. Ara generalitzaré (cosa mal feta), però els espanyols no han estat mai capaços de sortir-se'n per ells mateixos: treballant, innovant, tenint empenta... Sempre han tingut la necessitat d'expoliar, de conquerir territoris, de viure del subsidi europeu... El que més em fot és que a més ho fan amb altivesa, amb arrogància, amb xuleria. De què, morenos?

kika ha dit...

paseante, exactament, no és la llengu en sí mateixa sinó la manera com la fan servir alguns! masses!