diumenge, de novembre 07, 2010

stardate: una anada d’olla

avui sabia que m’havia de passar el matí davant de la tv3. m’havia preparat una mica de feina i de lectures perquè pensava que no m’interessaria gens el programa. també tenia la opció de tancar els ulls i de tapar-me les orelles. però no ho vaig fer.

de fet al cap de poc vaig tancar el llibre i vaig començar a badar. primer amb les imatges aèries de l’eixample. jo crec que ja n’havia vist, però mai m’havien impressionat tant.

i després les imatges de dins de la sagrada familia. quina al·lucinada. mira que hi havia estat vegades. mai no l’havia vist així, ni tan sols havia imaginat res semblant. potser per falta d’imaginació. tant se val. la llum, els colors, les columnes, tot junt, ... només un geni ho havia pogut imaginar així!

mentre al·lucinava vaig pensar en un escena concreta dels pilars de la terra: quan estan fent una gran celebració i el sostre de la catedral s’enfonsa amb tothom a dintre. he pensat que la sagrada familia també tenia punts perquè li passés ... i seria una passada veure-ho en directe. d’acord. se me’n va anar l’olla.

però és que tot el que estava passant allà dins no era gens normal.

en mig de tanta bellesa hi havia un home al qual no paràven d’enfocar que fotia una mala cara terrible. no sé si estava enfadat, cansat, tenia mal de panxa ... feia una mica de por. i de la resta, no se’n veien gaires de gaire contents.

a més, els que parlaven semblaven tots esquizofrènics: començaven en català, i sense més ni més, es posaven a parlar en castellà, després en llatí, ... i anàven canviant sense ordre ni concert. un tros de cada manera.

finalment, no vaig poder no fixar-me en què hi havia més de mil homes, entre capellans, bisbes i altres, lluint-se i fent-se els importants tota l’estona, i només quan va tocar netejar, van fer venir quatre dones. i ja està. només per això van voler les dones.

18 comentaris:

Sergi ha dit...

Mira, me les he perdut aquestes magnífiques imatges de la Sagrada Família. De la resta, poca cosa m'interessa. Ah, sí, les imatges aèries de l'Eixample també, és clar.

Garbí24 ha dit...

Una colla de masclistes, si déu castiga ells han de ser els primers, ningú se'ls creu, ja s'ha vist l'èxit

miquel ha dit...

Realment espectacular l'interior de la Sagrada Família. La música i les veus, també
L'home a vegades somreia, sobretot amb la música.
Ah, les dones... I encara van i netegen.

Rita ha dit...

Com ja ha dit el Pere, hi afegiria la música i les veus, però per la resta coincideixo plenament amb tu.

Lluís Bosch ha dit...

Tota aquesta història que ens ha tocat viure (jo també he acabat veient imatges, tot i no voler) és terriblement depriment, vulgar i grotesca. Aquests homes disfressats de dona, aquestes dones que tenen el mateix paper que en l'època medieval... Els polítics fent de tristos amfitrions, la policia...
No es pot ser més gris i més vulgar.
Per fortuna ja ha passat. Al marge del mal rotllo que ens ha deixat, crec que aquesta mena d'expectacles tenen els dies comptats. Potser sóc massa optimista, però crec que això del catolicisme i els papes s'està extingint.

Unknown ha dit...

Jo no vaig pensar en els pilars de la terra, sinó en el nostre passat anarquista (tan renegat per tothom hores d'ara...) al qual va fer referècia el "papanates" just el dia abans.
Vaig veure alguna imatge, sí, però em posava de molt amla llet el desplegament de mitjans -públics-.
M'agradaria ser tan optimista com en Lluís. Però em temo que no ho sóc. Malgrat que sembli que estan fents les darreres cuades, els queda corda per estona, malauradament.

sànset i utnoa ha dit...

M'hi vaig fixar i em va ofendre. Tot i que no em va sobtar, que ja sabem com les gasten aquesta gent.

I encara bo que TV3 en fes algun comentari amb certa dosi de cinisme.

Tot plegat ben trist...

*Sànset*

Striper ha dit...

A mi també em va alucinar la Sagrada Familia i crec que com a positiu que va ser una promocio exelent de BCN.

Agnès Setrill. ha dit...

I que ben planxats que anaven tots! Les de l'escola d'hosteleria de l'opus, s'ho van currar bé! Sortiran totes amb matricula d'honor aquest any.

Que digués alguna cosa en català...ni això m'esperava d'ells!

Joan ha dit...

Patètic. Ja s'ha dit tot, però és lamentable que en ple segle XXI segueixin amb la mateixa història.

MARTELL DE REUS ha dit...

Es vertitat el Rei cada dia es veu més envellit.

Anònim ha dit...

Mentre el Papa es passejava per Barcelon amb molta menys assistència de la prevista (tot i la d'autocars que van venir de fora) estava jugant al futbol sala. Em vaig estalviar cap imatge.

Joana ha dit...

Es veu impressionant l'interior! Suposo que TV3 es podrà posar les medalles i és una bona projecció. I aquest que es vesteix de dona, sempre fent amics! Si estem com als anys 30, que li expliquin a la l'església de l'escola on jo anava, que és allà al cantó de la Sagrada familia i que ara no ha patit cap desperfecte. Ep! però les monges deuen estar la mar de contentes i orgulloses d'haver estat netejant allò que han embrutat els homes, incomprensible? si, vivint en l'any que vivim. De totes formes, si és la seva decissió, elles mateixes, ara, amb la resta que no han triat això que ens deixi tranquils!

nur ha dit...

Jo no ho vaig veure, però aquesta patuleia de l'església cada dia em cansen més perquè es pensen que viuen al segle I abans de Crist i ja hem arribat al segle XXI. Que les dones no hi pinten res? Que només netegen? En quina societat viuen aquesta gent?

I, sí, aquest home (jo sí que vaig veure l'arribada a l'aeroport) sembla que estigui restret: una bona salmonel·losi li convindria :P

Ja és una bona anada d'olla empassar-se allò d'ahir, però conec més gent que ho va fer, eh? :)

kika ha dit...

Xexu, doncs estàs de sort perquè n'acabo de trobar una selecció a la web del tv3, i sense papa!

http://www.tv3.cat/videos/3198110

garbi, és que com poden ser tan primitius i no adonar-se'n?

pere, ah! allò era un somriure? :-D

Rita, sí la música estava bé. però jo sobretot badava i no l'escoltava massa :-)

Lluís, ostres! i jo que em pensava que precisament tu havies baixat a barcelona per veure-ho! :-)

Eulalia, doncs jo en tindria prou en que es posessin al dia. però fins i tot això costarà molt!

Sànset, no puc dir res. jo no en vaig sentir cap de comentari. només mirava i badava :-)

Striper, diu que avui hi havia una cua llarguíssima per veure-la!

Agnès, això de la planxa si que ho vaig veure. i quins plecs que me'n portaven. no sé com no els fa vergonya anar així!

Joan, i amb el ritme que van potser arribaran al segle XXII sense canviar!

Martell, eh??? :-D

Albert, però també et vas perdre les bones.
va te els torno a posar aquí perquè no te les perdis.

http://www.tv3.cat/videos/3198110

Joana, suposo que d'alguna manera ho trien elles, però hi hauria d'haver algú que hi pogués posar una mica de coneixement i sensibilitat!

Nur, l'anada d'olla jo ho considerava la imatge que em va venir al cap inspirada en els pilars de la terra... passar-me el matí badant amb les imatges de l'interior de la sagrada familia em va encantar!

el paseante ha dit...

A veure, era un espectacle. Com els Jocs Olímpics (quina gràcia té veure gent saltant amb perxa?). Com Sant Jordi (quina gràcia té regalar roses o comprar llibres només un dia l'any?).

Són muntatges. Passatemps per als espectadors sense res més a fer.

kika ha dit...

paseante, sí, sí, tens raó. de totes maneres jo vaig al·ucinar veient l'interior de la sagrada familia. no m'ho havia imaginat que era així... em va fer badar mooolt!!!

el paseante ha dit...

Jo també vaig al.lucinar. Tinc ganes d'anar-ho a veure en persona.