diumenge, d’octubre 03, 2010

stardate: manual il·lustrat sobre la independència


la revista d'òmnium ha publicat un petit manual il·lustrat sobre la independència. es pot veure aquí.

no està malament per començar. però m’hauria agradat una mica més complert. ara bé, pot ser interessant tant pels que pateixen pel futur del barça en una catalunya independent com pels que no els importa.

una data: en tot catalunya, i per tant en tot el món, hi ha 23.000 socis d’òmnium. només!


12 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Estic absolutament d'acord amb el que diu aquest manual d'Òmnium (per cert, en sóc un dels 23.000; una forma excel.lent d'invertir unes desenes d'euros l'any). Cada dia tinc menys por, potser en part com a resultat de fer-me gran; menys pors personals, menys pors a moltes coses, també a les pors que, de l'altra banda, miren d'inocular-nos dia rere dia, des de fa... segles!

La independència és més a prop cada dia; ja no em preocupa si arribarà o no, perqué sé que serà així: només m'ocupa treballar perque ho faci com més aviat millor.

Lluís Bosch ha dit...

He mirat per curiositat aquest tractat sobre la independència. No és un tema que em preocupi massa, i la veritat és que em cau molt lluny (jo encara sóc dels antiquats federalistes, i no ho sé veure d'una altra manera).
M'ha xocat el comentari d'en Ferran sobre tenir menys pors a mida que et fas gran, perquè a mi em passa just al contrari. De petit no tenia cap por i ara cada any en trobo alguna de nova. Por de perdre coses, de tenir malalties, etc.

khalina ha dit...

He llegit aquest manual. Està bé perquè es pensa en varies de les repercusions futures (algunes com la del Barça no me l'havia plantejada)

Elfreelang ha dit...

me'l llegiré! mica en mica s'omple la pica!

Joana ha dit...

Cada dia som més aprop!

Anònim ha dit...

Tota iniciativa que serveixi per a esvair dubtes sobre la conveniència d'un Estat propi ha de ser benvinguda.
Creia que òmnium tenia més socis. Quina país!

kika ha dit...

Ferran, doncs jo estic absolutament d'acord amb tot el que tu dius i no amb tot el que diu el manual :-)

Lluís, però si cada dia que passa tens menys a perdre? com pots tenir més por de perdre res?

khalina, lo del barça, i el fet que preocupi això del barça ho trobo ridícul, i el fet que òmnium s'ho prengui en serio m'esgarrifa!

Elvira, està bé que vagin sortint escrits així.

Joana, tan de bo!

Albert, a mi també m'ha sorprès i m'ha fet pena ...

Ferran Porta ha dit...

Lluís, no ho sé, noi, jo penso (pensava?) que això de perdre les pors amb l'edat era una cosa genèrica. Potser no tinc gaire pors (ep, que en tinc, però cada cop menys, certament) perquè en el fons se me'n fot tot una mica, i és així perquè en realitat ho relativitzo tot molt. Si ens vindrà el que hagi de venir, sigui el que sigui, i segons què poc podrem fer per evitar-ho... perquè tenir por? M'esforço per viure i ja em cagaré en el que calgui, si cal.

Pel que fa al Manual, Kika, potser m'he passat dient que hi estic 100% d'acord... però vaja, les línies generals sense dubte les subscric.

sànset i utnoa ha dit...

Tot i que curtet, l'he trobat bastant clar i encertat. Serveix per idear una espècie de full de ruta, cosa que ens convé.

I els 23.000 d'Omnium... massa pocs, poquíssims!

*Sànset*

kika ha dit...

Ferran, jo també tinc la impressió que amb els anys les pors es van esvaint, i és una de les coses que més m'agrada d'anar fent-me gran :-)
el manual és correcte, però li falta molt. i tenint en compte el que li falta, que li dediquin un punt sencer al barça em sembla un senyal de poc criteri... o potser de que estem massa verds!

Sànset, el que li deia al Ferran: massa poc i massa poc encertat. hi ha coses molt importants que hi falten. això del barça es solucionaria sol: la lliga espanyola el trobaria massa a faltar! i sobre els socis: és una pena que siguem tan poquets...

Ferran Porta ha dit...

Sí, sí, d'acord: hi falta teca. Però (serà perque sóc més aviat positiu?) em sembla un molt bon punt de partida; això és el que li valoro.

I va, ja callo, ja callo! ;)

kika ha dit...

Ferran, no, no, no. no callis mai!!!