divendres, d’octubre 29, 2010

stardate: l’estimava

havia d’anar a paris i vaig començar a pensar en quin llibre m’emportaria. havia de ser prou llarg perquè em durés els viatges de tren fins l’aeroport, les llargues hores d’espera, les estones dels vols. però també havia de ser prou petit perquè no em fes nosa.

tinc una llista de llibres per comprar. l’he anat construint a poc a poc i ara que tinc una temporada llegidora, i que vaig consumint els de casa potser ja toca que n’entrin de nous.

vaig anar a la llibreria i no vaig trobar cap llibre dels dels de la llista. vaig remenar una mica i em vaig fixar en un que tenia una coberta molt bonica i colorida. era ‘a gust amb la vida’ d’anna gavalda. el vaig fullejar i semblava molt interessant. vaig descobrir que és una autora francesa que té molt èxit a tot arreu. aquest sembla ser el seu últim llibre.

em va agradar la idea de llegir una autora francesa, i quasi bé parisina, viatjant cap a paris. vaig buscar-ne més de la mateixa autora i després de llegir totes les contraportades i de sospesar tots els seus llibre em vaig decidir per una novel·la que es titula ‘l’estimava.’

la vaig començar al tren, i vaig continuar a l’aeroport, i a dalt de l’avió ja estava plorant com una magdalena. la vaig acabar quan el capità ens avisava que estàvem a punt d’aterrar a paris. encara vaig tenir uns minuts per recrear-me en el record de la lectura abans de tornar a la vida real.

és tot sentiment: els sentiments d’un cap a l’altre, els que es generen com a reacció d’altres sentiments, els d’ara i els d’abans, els que son generats per sentiments anteriors, els que es gaudeixen i els que es soporten, els que hi són i els que voldrien que hi fossin, ... i tots tan ben posats. explicats amb seny. sabent el que es vol i el que es té, sabent el que s’ha perdut i el que es pot guanyar.

no era gaire llarga, però em va tenir sense voler parar en tot el viatge. i em va deixar molt satisfeta. des del començament fins al final. és perfecte!

sort que de recanvi portava un altre llibre. aquell de l’alice munro que finalment vaig aconseguir trobar entre la confusió que regna a les meves prestatgeries: ‘the progress of love’. em va servir pel viatge de tornada. em segueix agradant molt aquesta. però en termes de sentiments ara trobo que es queda curta al costat de l’anna gavalda.


10 comentaris:

jaka ha dit...

Hola Kika !!!
L’Anna Gavalda m’encanta he llegit d’ella bastants llibres i tots tenen un no se que d’especial i original, el que em va agradar molt va ser “Junts només” del que també han fet una peli molt xula i que segueix el llibre fil per randa, (la protagonista es la de “Amelí” ), també te un llibre de relats molt bonic.
L’estimava ja fa un temps que el vaig llegir però just la propera setmana el comentarem al Club de Lectors doncs vindrà la traductora que es la escriptora Maria Antònia Olivé.

Fins aviat,

Rita ha dit...

El vaig llegir fa força temps i recordo que em va encantar. Arran d'aquesta lectura he anat llegint tot el que he trobat de la Gavalda i m'agrada molt aquesta autora. També vaig veure fa poc per televisió la peli aquesta de Junts i prou que com diu la jaka segueix molt fidel el llibre.
Agust amb la vida també l'he llegida i està prou bé, però potser és més fluixeta, en canvi l'L'estimava és molt potent, vas triar bé! :P

marta (volar de nit) ha dit...

doncs jo no vaig connectar-hi gens! Vaig llegir "junts i prou" i fatal. En canvi vaig veure la peli després i em va encantar. Potser li hauré de donar una altra oportunitat a aquesta escriptora

Lluís Bosch ha dit...

Ui! Per desgràcia tornem a discrepar (però seria molt avorrit estar sempre d'acord amb tothom). No puc amb la Gavaldà, ho confesso.

Elfreelang ha dit...

hi ha pocs llibres que m'hagin emocionat fins a a tal punt! si aquest ho ha fet deu seu una bona història que commou! No he llegit res potser ho faré..gràcies per a compartir-ho

kika ha dit...

jaka, gràcies! pels vostres comentaris vaig coneixent més coses d'aquesta autora. per cert, laguna frase em va costar d'entendre, i vaig pensar que era cosa de la traducció... o potser era cosa meva :-)

Rita, no voldria que a l'anar llegint m'anés agradant menys... espero que no :-)

marta, jo crec que l'estimava t'agradaria molt a tu. i això no ho diria a tothom, però a tu crec que sí. la peli me l'apunto.

Lluís, vaja! però algún dia si que potser podem estar d'acord en alguna cosa ... encara que sigui petiteta ... no? jo ho seguiré intentant ... a veure si un dia l'encerto :-)

Elfreelang, però molt i molt! una passada vaja. i mira que a la meva edat aquestes coses costen molt :-D

Pilar ha dit...

No he llegit res de la Gavaldà...No he llegit res? I a què espero?
En faré recerca, Kika. :-)

kika ha dit...

Pilar, espero que t'agradi tant com a mi! :-)

mar ha dit...

Ja veig que l'haig de llegir...
si o si...
em sembla que serà dels que m'agradaran...

me l'apunto!

kika ha dit...

mar, tan de bo! :-)