dilluns, de juliol 19, 2010

stardate: què podem fer?

no volen que sapiguem quants som.

no ens permeten celebrar un referèndum per saber quants som els que volem la independència.

un referèndum és una manera de saber què pensa la societat sobre un tema. els governants haurien de voler saber què pensa la societat sobre tots els temes. i molt especialment sobre els temes que preocupen a la societat. de fet, és necessari que ho sàpiguen per poder fer bé la seva feina. les iniciatives populars són la manera que tenim els ciutadans per fer saber al govern quins temes ens preocupen.

prohibir una inicitiva popular o un referèndum és un acte que va en contra de tot principi democràtic.

les lleis espanyoles són tan poc democràtiques que no permeten que el govern celebri un referendum sobre la indepèndencia de catalunya. perquè és inconstitucional. però la constitució permet que els municipis celebrin consultes sobre temes municipals, no? i també deu permetre que els governs autonòmics celebrin consultes sobre temes dels quals en tenen la competència, no?

doncs si la constitució no permet al govern celebrar un referèndum sobre la independència potser hauríem de demanar al govern que faci una consulta sobre si els catalans volen un referèndum sobre la independència.

això també seria inconstitucional?


12 comentaris:

Elfreelang ha dit...

La constitució mateixa és anticonstitucional....podem fer el que vulguem però els polítics no gosen fer res...

Clidice ha dit...

és molt trist, però ànims! penso que tot plegat va en el bon camí, el poble català comença a ser admirat arreu, fins i tot els propis espanyols es troben en l'obligació d'admirar la nostra demanda de democràcia :) només ens cal seguir treballant, picant pedra, i intentar aconseguir que els nostres representants siguin una mica més presentables que tota la penya que hi ha ara al Parlament :)

Agnès Setrill. ha dit...

Tot això que dius, ben fort kika! Que arribi per tot arreu!

Anònim ha dit...

El problema no és la Constitución, són tota aquesta colla de polítics covards que tenim que no ens porten enlloc. Demà el Laporta, el lópez Tena i l'Uriel Bertran apareixeran junts. Si s'uneixen, poden acollir una part important del clam del passat 10 de juliol.

Ull de cuc ha dit...

Nosaltres hauríem de decidir tota aquesta mena de coses... polítics... cada vegada serveixen per menys coses... on estan els nostres drets? els nostres somnis? la nostra força? perquè no ho volen reconèixer, que som molts/es??

Ferran Porta ha dit...

És tan immensament incongruent, tot plegat. Omplir-se la boca de "democràcia" i al mateix temps, amb una simultaneïtat esfereïdora, prohibir que el poble s'expressi... És francament esquizofrènic. I mentrestant, la p*ta Europa calla (i atorga): això és un "assumpte intern", deu dir, com sempre...

Fins a la pebrotera d'Espanya... i cada dia més també d'Europa, la impresentable.

kika ha dit...

Elvira, jo no me l'he llegit, pero crec que la constitució no deu poder ser anticonstitucional, més aviat antidemocràtica. això si que crec que ho és. i molt!

Clidice, tan de bo que tot això que dius passi de veritat!

Agnès, tan fort com pugui el blog! :-)

Albert, això seria fantàstic! precisament el que fa falta!

Ull de cuc, però hi ha d'haver algú al davant. llavors ens hi afegirem tots!

kika ha dit...

Ferran, n'hi ha per posar-se així. penso que ho dius tal com és i això fa cabrejar i molt. però ara per ara encara hi ha una escletxa d'esperança.
si apareix algú que diu les coses pel seu nom, a tots els hauria de caure la cara de vergonya!

Pilar ha dit...

Quan es tem una resposta, s'evita. Crec que el poble es va expressar i s'expressa prou bé i que tot i que no aconseguiran silenciar-lo. Continuem fent camí.

sànset i utnoa ha dit...

Què sigui constitucional o no tant hi fot.

El que és cert és que tots els Pobles tenen el dret a la llibertat. Pobles o nacions? Segons el P.I. (paperines internacionals) són les nacions les que tenen dret a decidir.

Ara entenc perquè es van esforçar a fer desaparèixer el terme "nació" del preàmbul.

*Sànset*

Lluís Bosch ha dit...

El que ha passat és molt greu, tant, que no ho puc entendre.
Jo no sóc independentista: sóc dels pocs tontos federealistes que queden, i encara hi crec. Però no em faig a la idea que la majoria voti contra una iniciativa popular.
Només puc entendre que tots li tenen por a les opcions populars, perquè en realitat allò que pensa la gent els importa un bledo.
Jo confesso dues coses: que sóc militant i votant d'ICV però que si les coees no canvien MOLT votaré el VOT EN BLANC. I assumeixo les conseqüències.

kika ha dit...

Pilar, està clar que TOTS es fan els sords!!!

Sànset, rucades, rucades, i més rucades, ...

Lluís, està clar que tenen por als resultats ... encara que no entenc perquè TOTS tenen por ... jo m'esperaré abans de votar en blanc. perquè les conseqüències són tan dolentes com no votar...