dissabte, de juny 05, 2010

stardate: la millor sèrie de ciència ficció

durant mesos me la va recomanar. insistia i tornava a insistir. i jo no li feia cas. devia tenir el cap ocupat en altres coses.

un dia em va fer un regal. va ser una sorpresa múltiple. perquè normalment no me’n feia de regals. i perquè de fet era el seu aniversari i més que fer regals li tocava rebre’n.

era un dvd amb la minisèrie de battestar galactica. les quatre primeres hores de la sèrie. va seguir insistint en que l’havia de veure.

no vaig tenir més remei que posar-m’hi. vaig començar amb la versió en anglès i no entenia res del que passava. vaig recomençar amb la versió en castellà, i amb prou feines seguia el fil.

quan encara no anava per la meitat de la minisèrie ens vam trobar i en vam parlar. ell estava tan il·lusionat com abans i jo seguia tan escèptica com abans. però els seus comentaris em van ajudar a entendre el que ja havia vist. i quan m’hi vaig tornar a posar ja va estar: no només entenia el que estava passant sinó que en volia més.

quan es va acabar la minisèrie del dvd, vaig seguir amb els capítols de la primera temporada per internet. d’un en un, de dos en dos, de tres en tres ... fins que he acabat amb les quatre temporades.

mentrestant ens hem trobat un parell de vegades, i n’hem parlat. per on vas? quants en coneixes? no m’expliquis res del que encara ha de passar. ja veuràs, ja veuràs.

els seus comentaris d’expert m’han ajudat molt a seguir el fil. per mi no era fàcil. passàven moltes coses, i molt estranyes. i com que semblàven molt interessants no volia perdre detall.

diu que és la millor sèrie de ciència ficció que s’ha fet. pel meu gust hi ha masses guerres. se’m fa difícil comparar-la amb star trek. en un sentit no tenen res a veure. per altra banda totes dues són bastant filosòfiques però aquesta sèrie és molt més emocionant. potser sí que té raó.

han estat molts dies d’obsessió, concentrada en la sèrie. ara ja està. avui hauré de viure amb el mono i amb el desconcert del final de la sèrie. fins que ens tornem a trobar i les converses de l’expert m’ajudin a aclarir-me.


10 comentaris:

Carquinyol ha dit...

jo em quedo amb Babylon 5 (treient la 5a temporada...)

I sempre hem quedarà el "què haugués passat" si haguessin continuat amb Firefly...

Carmen ha dit...

Les he vista totes. I totes són molt bones. Jo em quedo amb StarTrek, és clar, però tenir els DVD a casa d'aquestes sèries dona un sentit a l'existència de la TV. I és que, en els últims anys, la programació de la tele... com que no.
Llarga i pròspera vida.

GURMET ha dit...

A mi la ciencia ficcio mai 'ha enganxat.

Elfreelang ha dit...

Amo m'agradava molt Star Treck sobretot la primera part, l'original...però no m'he tornat a enganxar a cap més de ciència ficció

J ha dit...

M'has fet mirar el primer capítol(em sembla)"33 minuts". Quina tensió, no crec que sigui capaç de seguir la serie, tot i que sembla ben feta.

kika ha dit...

Carquinyol, del babylon 5 n'he fet diferents tasts a temps diferents i no m'ha enganxat mai (dec ser una mica come l sheldon!).
del firefly me n'han parlat tant que potser un dia me'l miraré. ara reposo de sèries uns dies :-)

Carmen, una trekkie conveçuda ets! :-) jo sóc molt incondicional del picard, però aquesta galactica tot i ser d'una estètica molt diferent té un punt filòsofic bastant trekkiw.

Gurmet, llàstima, perquè ajuda a pensar i a viure!

ELvira, ai! el kirk penso que va ser de lo menys profund de l'star trek, tot i que hi havien alguns diàlegs boníssims!

Joan, el 33 minuts del canal 33 :-DDD aquest episodi em va esgotar a mi també. però després es relaxen una mica. allòés massa tens raó. em sap greu. potser haguessis hagut e començar amb la minisèrie. és més tranquil i t'explica una mica de què va tot. però, vaja a mi em va costar! :-)

J ha dit...

Hi ha una mini-serie? va, ho provaré.

kika ha dit...

Joan, si ho busques a series yonkis, esta a l'apartat de pel·lícules, sota el títol battlestar galactica.
és que sinó deu costar moltíssim d'entendre què passa :-)

J ha dit...

Porto ja varis capítols i de moment està bé, però no m'hi enganxo.
No trobava la mini, merci per la referència.

kika ha dit...

Joan, vaja, em sap greu que no t'agradi prou :-(